La Guàrdia Civil ha brandat molts noms de polítics catalans en les seves indagacions sobre Tsunami Democràtic i qui el conformava. Tanmateix, fins i tot, han provat d'involucrar persones alienes a la política institucional, És el cas de l'entrenador de futbol Pep Guardiola, el nom del qual va ser utilitzat per la Guàrdia Civil i l'Audiència Nacional a les seves peticions de col·laboració a altres països, segons informa ElMón

Segons es recull al sumari del cas, el nom de Pep Guardiola es va utilitzar per demanar ajuda en la investigació contra Tsunami a la justícia del Canadà. Tot i això, vincular l'entrenador amb un suposat cas de terrorisme no va ser el cop d'efecte que es podria esperar, ja que la resposta de les autoritats judicials canadenques va ser: "Qui és Josep Guardiola Sala?". A més de no saber qui era Guardiola, la justícia canadenca va respondre la petició espanyola amb una altra pregunta: "Com saben que va enviar un missatge en nom de Tsunami Democràtic?".

La resposta de l'estat espanyol relata com Guardiola s'ha relacionat amb "actes a favor del dret d'autodeterminació". Des de l'Audiència Nacional s'afirma: "Amb l’objectiu de donar a conèixer les seves accions i promoure les protestes socials, en un intent de legitimar els seus nombrosos actes subversius Tsunami Democràtic va iniciar una potent campanya mediàtica, promoguda per personalitats d’alt nivell del sector polític i civil independentista". Aquí, en la suposada legitimació de les accions de Tsunami, entrava la presència de Guardiola. 

Finalment, la justícia espanyola va insistir a la canadenca afirmant que "cal destacar el suport donat per certes persones amb molta influència social, com l’entrenador de futbol Josep Guardiola, que no va dubtar a posar la seva veu a disposició de Tsunami Democràtic, avalant les seves reivindicacions i animant la població catalana a rebel·lar-se contra l’estat espanyol". Davant del relat i les explicacions de la justícia espanyola, les autoritats judicials canadenques van declinar l'opció de col·laborar afirmant: "No us podem ajudar"

La negativa de la justícia de Suïssa 

No només la justícia canadenca es va rentar les mans amb aquesta investigació. Les autoritats judicials de Suïssa s'han negat a prestar assistència jurídica a Espanya en la causa que s'instrueix l'Audiència Nacional sobre Tsunami Democràtic en entendre que el procediment té "un caràcter polític preponderant". En la resposta que va donar el país helvètic a la justícia espanyola s'indica que el conveni europeu pel qual es regeixen les relacions entre els dos països disposa que l'assistència jurídica podrà denegar-se "si la sol·licitud es refereix a infraccions considerades per la part requerida com a infraccions polítiques o com a infraccions relacionades amb infraccions polítiques".