Freddy Drexler és, segons ElDiario.es, el firmant de l'informe dels serveis jurídics de la Cambra europea sobre la immunitat de l'eurodiputat electe Carles Puigdemont. Aquest informe és el que assegura que Puigdemont i Comín han d’anar a Madrid a acatar la Constitució i, per tant, podrien ser detinguts, perquè la seva immunitat no començaria fins al 2 de juliol a les 10 del matí, quan es constitueix el Parlament Europeu.

Drexler, el signant, és jurisconsult del Parlament Europeu. Un jurisconsult és una persona estudiosa i coneixedora del dret; es diferencia d'un advocat en el fet que el jurisconsult és un pensador del dret o teòric, únicament pensa sobre aquesta ciència, teoritza i opina.

Ara bé, el citat digital assegura que Drexler no té ni carrera ni obra jurídica i que no figura com a cap dels serveis jurídics del Parlament Europeu, càrrec que sí que ocupaven els seus precedents jurisconsults. Drexler és la persona que signa l'informe de l'Eurocambra sol·licitat per Antonio Tajani, sobre els presos polítics i exiliats.

De fet, aquesta mateixa setmana, l'advocat Gonzalo Boye ja avançava que aquest informe no l'havia fet la Cambra europea i que l'havia escrit algú altre de qui preferia no fer-ne públic el nom. "Ja sabem qui signa l’informe del Parlament Europeu, i no són els serveis jurídics. La gent se sorprendrà quan se sàpiga la identitat de l’autor, tot plegat és bastant fosc", va dir Boye en una entrevista a RAC1.

Qui és Freddy Drexler?

Drexler és un expert en dret francès, la formació jurídica del qual és un diploma d’estudis avançats en dret a la prestigiosa Universitat Robert Schumann d’Estrasburg. Drexler és molt proper a Joseph Daul, el president del Partit Popular Europeu, que té com a secretari general l’eurodiputat espanyol del PP Antonio López Istúriz.

Drexler és també el protagonista de dos escàndols al Parlament Europeu. El primer data del 2011, quan una treballadora de l'Eurocambra va enviar 5.000 correus electrònics on denunciava que diversos càrrecs, entre ells Drexler, promovien ascensos a canvi de favors sexuals.

L'altra polèmica sorgeix d'un informe de febrer del 2015 firmat, també, per Drexler. Es tracta de l'informe del Parlament Europeu a partir del qual el seu president va decidir no investigar Jean Claude Juncker per l’escàndol Lux Leaks. S’acusava el president de la Comissió Europea d’afavorir grans empreses per pagar menys impostos quan era primer ministre de Luxemburg.

Per la seva banda, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha denunciat a Twitter el dubtós currículum de Drexler i les seves amistats amb el PP europeu.