Lluny de fer pinya contra les adversitats, torna el foc creuat entre els socis de Govern de la Generalitat arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre el decret d'ajornament de les eleccions i mantenir, de moment, la cita amb les urnes per al 14 de febrer. Des de JxCat no han trigat a demanar —extraoficialment— el cap de Pere Aragonès, una actitud que ha enervat ERC

Minuts després que transcendís la notícia que el TSJC revoca provisionalment l'ordre del Govern de desplaçar les eleccions del 14 de febrer, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha publicat un tuit exigint que "algú hauria de dimitir". No ha posat nom, tampoc no calia, se li entén tot. Des de JxCat han evitat avalar públicament aquesta afirmació. 

Fonts de l'entorn del vicepresident Aragonès qualifiquen d'immoral la reacció de Costa. La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Caula, li ha replicat immediatament per recordar-li que "JxCat forma part del Govern que va signar el decret amb una decisió de consens". A la mateixa piulada ha reclamat que es deixi de "politiqueria". I hi ha rematat la rèplica advertint Costa que és "la persona menys adequada per demanar dimissions", ell que va ser gravat "maniobrant amb Cs per fer mal a Torrent". 

Les principals àrees del Govern afectades per l'ajornament electoral depenen d'Esquerra Republicana —Vicepresidència, Processos Electorals i Salut—. Els republicans han insistit des del primer moment que la decisió fos consensuada amb els socis que, tot i acabar acceptant, no han amagat els recels que els generava la possibilitat d'ajornar eleccions. 

La suspensió del TSJC, provisional

Fonts d'ERC explicaven ahir a ElNacional.cat que estan preparats per a qualsevol eventualitat, fins i tot si calgués tornar a l'escenari de fer eleccions el 14 de febrer. 

Amb tot, cal tenir present que la decisió del TSJC és provisional. Manté el 14 de febrer sense aturar la màquina electoral mentre entra en el fons de la qüestió. Si ara es mantinguessin les eleccions suspeses però d'aquí uns dies la decisió final acabés sent que s'han de fer el 14-F, no hi hauria temps material i es vulneraria la seguretat jurídica de tot el procés, els votants i els partits.