El metro va ser el gran focus de contagi de coronavirus a Nova York, segons un estudi de l'Oficina de Recerca Econòmica americana.

"El sistema de metro multi-tentacle de la ciutat de Nova York va ser un gran difusor -i potser el principal vehicle de transmissió- de la infecció per coronavirus en l'arrencada inicial de l'epidèmia, que es va fer evident a tota la ciutat al mes de març", assenyala.

Segons l'estudi, realitzat per l'economista Jeffrey E. Harris, això queda demostrat també perquè quan pràcticament es va aturar el servei de metro a l'illa de Manhattan (un 90% a finals de març) això va tenir una "forta correlació" amb el fet que va incrementar-se de manera substancial el temps de duplicació de casos en aquest districte.

L'estudi s'ha centrat en les entrades amb torniquet, i presenta un gràfic que mostra que quan van estar actives va créixer el nombre de contagis, mentre que la corba va aplanar-se quan es van tancar.

Captura de pantalla 2020 04 19 a les 21.14.58

 

L'estudi també apunta que els autobusos han tingut molt menys impacte que el metro en la transmissió del virus, però sí que van ser "una ruta de transmissió secundària" de l'epidèmia cap a la perifèria de la ciutat.