L'endemà d'haver validat la quarta pròrroga de l'estat d'alarma —que torna a allargar-se fins al 23 de maig—, el govern Sánchez ha fet públiques les dades sobre l'evolució del coronavirus a Espanya. Per segon dia consecutiu se superen els dos centenars de morts. Avui, 213. El total de víctimes mortals arriba a les 26.070 des de l'inici de la pandèmia. Són moltes, massa, però també és cert que són 31 menys que el dia anterior. 

La taxa d'avenç de la mortalitat es manté per sota de l'1% des de diumenge passat. Ara mateix se situa en el 0,82%, lleugerament per sobre del cap de setmana i dilluns, quan es van registrar les xifres més baixes de letalitat des de març. Segons les dades del ministeri de Sanitat, la propagació del virus segueix alentint-se. Entre ahir i avui s'han diagnosticat 754 nous casos actius i això eleva el total a 221.447. Si s'hi afegeixen els que han donat positiu en proves serològiques —les que detecten la presència d'anticossos i indiquen que s'ha passat la malaltia— són ja 256.855 els contagiats a Espanya. 

La xifra de recuperats creix a bon ritme. En les últimes 24 hores han superat la Covid-19 2.509 pacients. En total, han rebut l'alta 128.511 persones. Des del comitè tècnic de la Moncloa, que encapçala el doctor Fernando Simón, valoren positivament l'evolució de les dades. 

El 41% de noves morts, a Catalunya i Madrid

Un dia més, Catalunya torna a encapçalar el rànquing de morts a l'Estat. És la comunitat que n'ha registrat més en les últimes 24 hores, concretament 49. Al darrere, Madrid, amb 38. Entre tots dos territoris acumulen el 41% de les defuncions notificades entre ahir i avui.