La culpa de la no detenció del president a l'exili Carles Puigdemont era dels Mossos d'Esquadra, o almenys aquesta era la versió que el ministeri de l'Interior feia públic aquest dimarts, la qual es desprenia de l’informe que ha remès el Ministeri de l'Interior al Tribunal Suprem. L'Estat va oferir als Mossos d’Esquadra el suport dels cossos de la policia espanyola i la Guardia Civil per a l’operatiu de detenció de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, però aquests no el van requerir; és la fórmula a la que s'agafa el ministeri per espolsar-se les culpes i carregar-les a la policia catalana. A l'informe també apunten que els dispositius de control i vigilància dels cossos policials de l’executiu espanyol no van detectar “en cap moment” la presència de Carles Puigdemont a fronteres, ports i aeroports, des que el passat 11 de juny, quan el magistrat instructor del Suprem va decidir mantenir en vigor la seva ordre de detenció. Un cop coneguda la fuga de Puigdemont el passat dijous, el ministeri va reforçar la vigilància en aquests punts. Aquesta és la versió d'Interior, però l'ABC i El Mundo és molt diferent i enlloc de culpar els Mossos culpen el ministre Fernando Grande-Marlaska. El primer d'aquests dos mitjans titula: "Interior admet al jutge que va ignorar l'ordre de detenció contra Puigdemont". Aquest és el titular que escull després d'interpretar les següents paraules de l'informe que Interior ha fet arribar al Suprem: "Es van activar recursos extraordinaris un cop es va conèixer la fuga". Ah, per cert, l'ABC apunta que Marlaska "s'escuda en què els Mossos no van demanar la seva ajuda".
Seguim amb el mateix diari, que també es fixa en el que ha estat un gran enemic de la premsa espanyola, el major dels Mossos Josep Lluís Trapero a qui, segons assegura, el president del Govern, Salvador Illa, atorgarà el "control dels Mossos". Seguim amb El Mundo que assegura que "els Mossos busquen a la seva cúpula un talp que va ajudar a escapar Carles Puigdemont". El diari relata que les investigacions internes dels Mossos per dirimir el motiu del fracàs a l'hora de detenir el president a l'exili, se centren ara en el mateix centre de comandament; aquí estan les sospites. Fonts dels Mossos expliquen a El Mundo que "és més que probable que l'expresident de la Generalitat tingués un talp dins de les estructures organitzatives dels Mossos, en concret dins l'equip encarregat d'elaborar i desenvolupar el control per detectar i aturar el president a l'exili durant la seva estada a Barcelona dijous passat". Per cert, en el moment en què el cos dels Mossos està més en entredit que mai, aquest dimecres Salvador Illa, juntament amb la consellera d'Interior i Seguretat Pública, Núria Parlón visitaran a les 11 hores, el Complex Central del Cos de Mossos d'Esquadra a Sabadell. En acabar la visita el president Illa, es reunirà amb els sindicats i posteriorment a les 13 hores, farà una declaració institucional a l’exterior del Complex. Aquest dimarts, la portaveu de l'executiu, Sílvia Paneque, va anunciar la visita d'Illa dient que era per traslladar-los la "plena confiança en el cos".
Abans d'acabar, menció especial a les portades de La Vanguardia i el diari Ara que s'acomiaden del dissenyador industrial Miguel Milá que ha mort als 93 anys. El treball de Milá va jugar un paper fonamental en la història contemporània del disseny català i espanyol, ja que pertanyia a una generació de pioners en aquest àmbit que va iniciar-se als anys 50. Des de la creació de la seva empresa, Tramo, des de la qual va començar a dissenyar els seus propis mobles i làmpades, Milá va escalar fins arribar a obtenir gran repercussió internacional com per exemple amb els llums TMC i TMM, convertits en icones del disseny, o bé el llum Cesta, la xemeneia A14 o l'escala de cargol metàl·lica. Fem un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dimecres: