A mesura que s’apropa la data del 28 de maig, cada cop queda menys marge per definir els candidats a les eleccions municipals 2023, que abans de començar la campanya electoral han d’aconseguir fer-se un nom entre els possibles votants. És per això que la majoria de partits ja tenen definits els seus caps de llista. En el cas de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), les eleccions municipals arriben definides per la possibilitat que s’articuli una majoria alternativa al PSC, que ha ostentat l’alcaldia durant aquest mandat amb un govern amb minoria, ja que els socialistes van aconseguir en les eleccions del 2019 nou regidors d’un total de vint-i-cinc.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
 

A continuació trobaràs la llista actualitzada dels candidats a l'alcaldia de Cerdanyola del Vallès a les eleccions municipals 2023 i els noms que més sonen per alguns partits que encara no han fet públic el seu cap de llista. Aquesta informació s'anirà actualitzant a mesura que es donin a conèixer més candidats i més detalls per liderar l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Carlos Cordón té tots els números per repetir com a cap de llista del PSC

Tot i que ja queden pocs mesos per les eleccions, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) encara no ha escollit el seu candidat, tot i que qui té tots els números és Carlos Cordón, guanyador de les eleccions municipals del 2019 i actual alcalde de Cerdanyola del Vallès, que no només ha comunicat al partit la seva voluntat de tornar-se a presentar sinó que, a més, compta amb el suport dels militants del PSC del municipi. De fet, que finalment el candidat del PSC no fos Cordón seria tota una sorpresa. Sigui quin sigui el cap de llista, el PSC tindrà com a repte en aquestes eleccions municipals 2023 repetir la victòria del 2019 i assegurar-se l’alcaldia.

carlos cordon alcalde cerdanyola foto psc
Carlos Cordón és l'actual alcalde de Cerdanyola del Vallès / Foto: PSC

ERC aposta per Albert Turon

A diferència del PSC, ERC té el seu candidat definit des de principis del 2022. Serà Albert Turon, que el 2019 anava com a número quatre a les llistes d’ERC i que ha estat regidor del ple municipal durant des de l’any 2015, és a dir, durant els dos últims mandats. El setembre del 2022, en ocasió de la presentació de la seva candidatura, va assegurar que el seu objectiu era “posar Cerdanyola en marxa en un context difícil". L’objectiu dels republicans serà donar la volta als resultats del 2019 i convertir-se en la primera força d’aquest municipi del Vallès Occidental.

albert turon foto erc
Albert Turon, candidat d'ERC / Foto: ERC

Pau Ortolà serà el candidat de Ciutadans

Pel que fa a Ciutadans a Cerdanyola del Vallès, el cap de llista serà Pau Ortolà, regidor des del 2015 i número dos del partit unionista en la llista del 2019. Ortolà va ser presentat com a candidat el passat desembre, ocasió en que el candidat va assegurar que el partit, malgrat la mala situació en que es troba, “continua sent útil”. En tot cas, el repte d’aquesta formació serà sobreviure en un context de naufragi generalitzat de la formació i la possibilitat de desaparèixer del panorama municipal català. 

pau ortola foto ciutadans
Pau Ortola, tercer per l'esquerra, candidat de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès / Foto: Ciutadans

Guanyem Cerdanyola confia en Ivan González

Guanyem Cerdanyola, candidatura vinculada a la CUP que aglutina altres forces d’esquerra com EUiA presentarà com a cap de llista Ivan González, renovant la llista electoral. De fet, González, que va ser regidor entre 2015 i 2019, va anar quart a les llistes de les passades eleccions municipals a Cerdanyola del Vallès.  

ECPC - ECG, pendent de dos noms

En Comú Podem Cerdanyola i En Comú Guanyem tornaran a concórrer junts a les eleccions municipals. Sobre la taula hi ha dos noms de possibles caps de llista, Pedro Arco (Podem) i Santi Cayuela (En Comú). Però encara cal definir quin dels dos encapçalarà la candidatura dels comuns a Cerdanyola del Vallès.

Joan Sánchez serà l’alcaldable de Junts per Catalunya a Cerdanyola

L’únic representant de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Joan Sánchez, repetirà com a candidat a les eleccions municipals 2023. El partit va proclamar Sánchez com a candidat el novembre de 2022, en un acte que va comptar amb la presència del secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull i l’exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral. Sánchez s’ha mostrat decidit a "treballar per la gent de Cerdanyola" i afronta el repte de millorar els resultats del 2019, on la formació només va aconseguir un regidor.

El PP sospesa la candidatura d’Anabel Plans

Pel que fa al Partit Popular, encara no s’ha decidit qui serà el seu candidat, encara que tot apunta que finalment serà Anabel Plans, actual regidora de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès qui serà la cap de llista. Plans va entrar al ple municipal un cop l'alcaldable del 2019, Manuel Buenaño, va deixar el seu càrrec com a regidor a mig mandat. A més, Plans va ser escollida el passat novembre com a presidenta del Partit Popular a Cerdanyola del Vallès.

El consistori sorgit el 2019

En les passades eleccions municipals 2019, la victòria a Cerdanyola del Vallès va ser per al PSC, que va aconseguir el 30,43% dels vots i 9 regidors d’un total de 25, però suficients per a governar en solitari. En segona posició va quedar ERC, amb un 18,99% dels vots i 5 regidors, seguida de Ciutadans, amb un 12,97% dels vots i 3 regidors, els mateixos que Guanyem Cerdanyola-Amunt, que va obtenir un 10,68% dels vots. A continuació va quedar En Comú Podem Cerdanyola - En Comú Guanyem, amb un 9,82% de vots i 3 regidors i en sisena posició, Junts per Catalunya, amb el 6,67% dels vots i 1 regidor. L'última posició va ser pel Partit Popular, amb el 5,62% dels vots i 1 regidor. Fora del consistori va quedar Gent per Bellaterra, amb un 2,53% dels vots. L’alcalde durant tot aquest mandat ha estat Carlos Cordón, del PSC.

Les eleccions municipals 2023 del 28 de maig, a municipis i algunes comunitats autònomes

En les eleccions municipals 2023 del 28 de maig es votarà a tots els municipis catalans, però també als espanyols i a un grapat de comunitats autònomes de l'Estat. Una data, doncs, que servirà per mesurar la temperatura i la solidesa dels diversos partits a nivell estatal, especialment de cara a les eleccions legislatives 2023, que tindran lloc a finals d'any. En aquestes s'augura un gran cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.