Un o diversos individus han provocat aquest dissabte a la matinada un petit incendi en un portal d'un bloc de pisos situat al número 1 del carrer del Nord de Balsareny (Bages). Segons sembla, volien cremar la bandera espanyola que penjava d'un balcó d'aquest edifici.

Els Bombers de la Generalitat han informat que han rebut l'avís de foc a les 2.43 hores i fins al lloc s'hi han desplaçat tres dotacions d'aquest cos. Amb tot, quan han arribat l'incendi ja havia estat extingit amb l'ajuda d'un extintor i dels agents de la policia local. Tot i que només ha cremat una pila de papers al portal, el fum ha afectat l'escala de l'edifici i una persona ha resultat intoxicada lleu. Els Bombers han revisat i ventilat totes les plantes del bloc de pisos. Els Mossos d'Esquadra han informat que han obert una investigació per esclarir els fets i trobar l'autor de l'incendi.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el candidat del PP Català a la Generalitat, Xavier García Albiol, han mostrat avui la seva "solidaritat" amb els llogaters de l'habitatge de Balsareny que, segons ha explicat el PP, ha estat atacat per penjar del seu balcó una bandera espanyola.

Així ho han assegurat fonts del PP, que han qualificat el succés d'aquesta matinada d'"atemptat" i que han afirmat que el domicili ha tingut una temptativa d'incendi "tan sols pel fet de tenir l'ensenya nacional penjada al seu balcó".


Rajoy, en un acte celebrat avui a Mataró, ha assenyalat que ensenyar una bandera, en aquest cas l'espanyola, és un "dret constitucional", i per això ha mostrat la seva "solidaritat" amb la família en qüestió.

Albiol també ha dirigit unes "paraules de record" cap als veïns d'aquest domicili, que "han comès el delicte de tenir la bandera espanyola penjada al balcó", ha dit, la qual cosa hauria provocat "que hagin intentat incendiar" l'habitatge sen-hi "ells a dins".


Les esmentades fonts del PP han afirmat que "a Catalunya, sobretot en poblacions petites on hi ha majoria independentista, ser i sentir-se espanyol ja no només està mal vist, sinó que també és perillós".