La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha estat extremadament propera en la seva intervenció al míting central de campanya d’aquest dissabte a l’Hospitalet del Llobregat.

El discurs d’Arrimadas buscava la connexió personal amb els oients, bona part veïns del barri de Bellvitge. Una zona humil, de classe treballadora, que va créixer a partir de la dècada dels seixanta amb l’arribada d’immigrants espanyols, sobretot, andalusos, gallecs i extremenys.    

Tot just començar, Arrimadas ha destacat l’esforç que els nouvinguts van fer quan van arribar i la seva contribució al creixement de Catalunya. “Aquí sabeu el que ha costat pujar Catalunya. Ha estat gràcies a molta gent que, com jo que vinc de Jerez, vau arribar d’altres llocs d’Espanya. Moltes gràcies pel vostre esforç”, ha afirmat.

Després d’apel·lar als orígens compartits, la també cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha apuntat que les preocupacions de C’s són les mateixes que les de tots els ciutadans, a diferència dels partits independentistes que només se centren en el “monotema”. “Penso en les meves amigues que volen tenir un segon fill i que no s’ho poden permetre, en els joves com jo que amb 34 anys han de marxar fora a treballar o quan operaran la meva mare a la sanitat pública”, ha exclamat.

Un relat farcit de detalls vitals que han connectat amb les prop de 300 persones que seguien la intervenció a la rambla de la Marina. Ha estat la intervenció més personal d’Arrimadas en el que fa de campanya electoral. “Sóc com vosaltres”, semblava que digués.

L’H, terreny PSOE

L’acte ha arrencat amb la intervenció de Miguel García, president del grup municipal i cap de l’oposició a l’Ajuntament, governat des del 1979 pel PSC. Garcia és molt conegut a la ciutat perquè, durant anys, va ser president de l’equip de futbol local “L’Hospi” i també un actiu militant del PSC. Fa uns anys es va distanciar de l’actual alcaldessa, Núria Marín, i va acabar liderant l’agrupació local de Ciutadans.

García és tot un personatge, ell mateix ho reconeix. “No volem la Catalunya dels que reparteixen el carnet de bon català”, i ha apuntat: “No segueixo amb el tema perquè si no, ja sabeu que m’escalfo”.

“Hem de portar el cap ben alt i sentir-nos orgullosos i no donar importància a aquells que no volen una Catalunya en català i castellà, aquesta és la Catalunya que representa el barri de Bellvitge”, ha dit.

En una ciutat paradigma del que es coneix com el “cinturó vermell”, Ciutadans va aconseguir quatre regidors a les passades eleccions municipals i el 27-S van ser la força més votada a la ciutat, per davant dels socialistes.

D’alguna manera, s’ha generat un efecte substitució del C’s pel PSOE. Per a aquest votant, els taronges s’han convertit en l’opció de centre moderada espanyola que defensa els interessos de la classe treballadora com en el seu moment ho va fer el partit de Felipe.   

C's marca un gol al PP

Tot això l'endemà que C's instal·lés una pantalla gegant al centre de Barcelona per seguir el partit de la Roja i que va congregar prop de 1.300 persones.

En una conversa informal amb la premsa, Arrimadas i el seu equip no amagaven la seva satisfacció per l'èxit de la iniciativa: "Va anar molt bé i, evidentment, segur que hem generat simpatia entre els aficionats". 

A qui no ha caigut molt bé la proposta ha estat al PP, que no va saber reaccionar i que ha vist com els taronges s'han fet seva la causa de la selecció.