Àngel Ros deixa el càrrec com a ambaixador d'Espanya a Andorra per jubilació. Ros ocupava el càrrec des de l'agost de 2018 quan va revellar el diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que era ambaixador al país pirinenc des de juliol de 2014. En aquell moment, Ros feia 14 anys que estava al capdavant de l'Ajuntament de Lleida, ja que va accedir a l'alcaldia l'any 2004, i va revalidar el càrrec el 2007, 2011 i 2015. L'agost passat, en complir 70 anys, va demanar poder jubilar-se, tal com és habitual fer en aquesta edat en el món diplomàtic, segons ha expressat ell mateix a l'ACN. Ara, serà substituït pel diplomàtic gironí Carles Pérez-Desoy, llicenciat en Dret i Filosofia i que des de l'any 2020 ha estat cònsol general d'Espanya a Salvador de Bahía (Brasil). El Consell de Ministres l'ha anomenat aquest dimarts. Un dels temes a tractar és el de la delimitació de la frontera amb l'Alt Urgell a la zona del Planell de la Tossa, on Andorra va construir un parc solar.

Carrera política a Lleida

Els seus mandats a Lleida s'han caracteritzat per l’impuls de grans obres com el palau de congressos (la Llotja), el pont de Príncep de Viana, el cobriment de les vies, la passarel·la dels Maristes o la nova caserna de la Guàrdia Urbana, promesa reiteradament des de l’època de Siurana. Ros, militant del PSC des de 1979, va entrar a formar part de la nova executiva del PSC el 2011, arran del nomenament de Pere Navarro, ocupant el càrrec de cohesió territorial. El desembre de 2012 va prendre possessió com a diputat de la desena legislatura de la Catalunya autonòmica per la circumscripció electoral de Lleida.

Després de poc més d'un any, el 15 de gener de 2014, Àngel Ros va renunciar a l'acta de diputat per discrepàncies amb la direcció del grup parlamentari socialista i la direcció del partit pel que fa al dret d'autodeterminació de Catalunya i la consulta sobre la independència. "Deixo de ser diputat per coherència amb els meus principis, per fidelitat als votants del PSC i als principis fundacionals i catalanistes del PSC", va afirmar Ros en roda de premsa. Concretament, la direcció del PSC, encapçalada per Pere Navarro, es va oposar a la votació del ple del Parlament en la qual es demanava al Congrés de Diputats la transferència de les competències per la convocatòria d'una consulta sobre la independència de Catalunya. En canvi, Ros juntament amb altres diputats, va defensar l'abstenció o la llibertat de vot del grup socialista atenent als valors fundacionals del partit i el programa electoral amb el qual s'havien presentat a les eleccions, però la seva proposta no va ser atesa per la direcció del PSC.