L'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra ha anunciat aquest dimecres que donarà suport a l'escrit amb què es vol impulsar l'indult per a José Antonio Griñán, expresident de la Junta d'Andalusia i a qui recentment el Tribunal Suprem li ha confirmat la condemna de 6 anys de presó pel cas del frau dels ERE. "En aquest document hi haurà la meva firma", ha explicitat Guerra. D'aquesta forma, el suport del qui també fou vicesecretari general del PSOE se suma als ja anunciats de Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero o Susana Díaz.

L'exvicepresident socialista ha matisat que no és la firma d'un document que sigui la sol·licitud de l'indult —aquest el presentarà la família de Griñán—, sinó un escrit de suport a la mesura. "Un grup d'amics ha pensat que seria bo fer una llista de persones que donen suport a l'indult i jo he donat la meva conformitat a què figuri el meu nom, de manera que la meva opinió és ben clara", ha afirmat de manera contundent Alfonso Guerra.

Lambán, favorable a l'indult per qüestions "humanitàries"

Alfonso Guerra no és l'únic de l'entorn socialista que s'ha pronunciat aquest dimecres sobre l'hipotètic indult a José Antonio Griñán. El president de l'Aragó, Javier Lambán, creu que és "molt respectable considerar" l'indult parcial que planteja la família de l'expresident andalús i ha volgut recordar que aquest se sol·licitarà "per qüestions humanitàries, no per raons polítiques". Sobre l'escrit que ha transcendit de diverses personalitats donant suport a aquesta mesura de gràcia, Lambán ha indicat que és un text "molt respectuós amb la justícia" i que "no qüestiona en absolut la decisió dels tribunals".

A més, el cap de l'executiu aragonès ha assenyalat que "es tracta d'un home de 76 anys que fa més d'una dècada que pateix una situació de persecució mediàtica molt dura per part de l'opinió pública i d'altres forces polítiques". De fet, ha defensat que "independentment dels delictes que se li puguin imputar per a la condemna que recau sobre ell, és un home que no s'ha endut ni un euro per a ell". A parer de Javier Lambán, la discussió sobre la concessió de l'indult a Griñán "hauria de sortir, en la mesura del que sigui possible, del debat públic i hauria de considerar-se estrictament des del punt de vista humanitari". "Crec que així ho hauria d'entendre el govern espanyol, la resta de forces polítiques i, fonamentalment, el Partit Popular", ha conclòs Lambán.

Per a més inri, el president del govern de l'Aragó ha manifestat que li sembla "molt valuós des del punt de vista moral l'esforç de tots aquells que li estan traslladant el seu suport a través de l'escrit". Va ser el 26 de juliol quan el Tribunal Suprem va confirmar la condemna als expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel cas de l'ús irregular de les subvencions autonòmiques destinades als Expedients de Regulació de Treball (ERE, per les seves sigles en castellà). El primer està condemnat a 9 anys d'inhabilitació per prevaricació, mentre que sobre el segon recau una condemna de 6 anys de presó per prevaricació i malversació.