Ara que es parla tant de la Comunitat de Madrid per diversos motius, una de les seves dirigents històriques ha decidit reaparéixer. És l’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre, que ha apostat per la fusió de la dreta i l’extrema dreta. A parer seu, els líders estatals del PP i Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, “han d’unir-se” políticament. Es dona la circumstància que tots dos han estat els seus “deixebles” polític. De fet, el líder d’extrema dreta va ser col·locat per Aguirre al capdavant de l’Agència de Protecció de Dades madrilenya, amb un sou al voltant dels 90.000 euros.

En un esmorzar de Nueva Economia Fórum aquest dijous al matí, l’exdirigent conservador ha estat preguntada per una possible unió dels dos líders de la dreta espanyolista. La seva resposta, clara i concisa: “Per descomptat que Pablo i Santi han d’unir-se”. Ha tret ferro al fet que “un hagi anomenat dreta covard al PP i l’altre hagi llançat atacs personals que no són correctes”. Ha destacat de tots dos que “són persones amb principis i valors que comparteixen milions de persones”. Fins i tot més, són “patriotes que no escatimaran sacrificis en la unió d'aquells que no estan d'acord que canviïn el sistema per la porta del darrere”.

Fent seu el llenguatge de l'extrema dreta, Esperanza Aguirre ha defensat que són l'única "alternativa possible" al "govern socialcomunista". En aquest sentit, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha fet una "crida general a tots aquells que volen defensar la nostra democràcia liberal". Va més enllà de la dreta, segons Aguirre, "són també associacions cíviques, el qui Felipe González ha anomenat orfes de la socialdemocràcia i socialistes que no estan d'acord amb el sanchisme".

Com era previsible, l'exdirigent conservadora ha fet una gran defensa del govern Ayuso i la seva qüestionada gestió de la pandèmia. "Ho està fent admirablement bé", ha sostingut en aquesta línia. Per això justament està rebent "atacs", perquè al govern espanyol "no li agrada que siguem una ciutat i una comunitat obertes". També ha defensat l'"hospital de pandèmies" Isabel Zandal. Ha fet referència a la seva experiència personal: "Estic molt acostumada que l'esquerra protesti quan s'estrena un hospital públic. A ells el que els agrada és que hi hagi pocs hospitals i llistes d'espera".