Un 66,1% dels catalans "autoritza un referèndum sobre la independència a Catalunya", i un 41,7% d'espanyols també ho faria, segons un enquesta que publica aquest dilluns La Vanguardia. Ara bé, a la pregunta "Quina proposta considera més encertada per resoldre el conflicte territorial amb Catalunya?", la proposta més votada és una reforma constitucional que permeti un nou Estatut. Segons el rotatiu, un 68,8% d'espanyols estaria a favor d'aquesta solució i un 69,9% de catalans també.

En la mateixa línia, l'enquesta mostra que més del 60% dels votants del PP, més del 75% del PSOE i Ciutadans, i més del 80% dels de Podemos coincideixen en donar suport a la reforma, ara bé, tots volen reformes diferents.

Una altra de les preguntes que s'ha fet als enquestats és sobre la negociació d'un nou sistema de finançament, que comptaria amb el suport d'un 53,3% d'espanyols i un 67,7% de catalans.

On sí que coincideixen les opinions de la majoria d'espanyols i la majoria de catalans és quan es pregunta quants creuen que no s'ha de fer res per resoldre el conflicte: un 83,3% dels catalans assegura que no es pot estar sense fer res i un 74,2% de la resta d'Espanya coincideix amb el percentatge català.