El director de l'Agència valenciana de Prevenció i Lluita contra el Frau, Joan Llinares, ha informat que vuit funcionaris de diferents administracions del País Valencià han sol·licitat acollir-se a l'estatut del denunciant després de revelar possibles casos de corrupció. Llinares ha fet aquestes declaracions durant la presentació, davant de la comissió d'Economia de les Corts Valencianes, de la memòria de l'agència corresponent a 2017 en la qual va ser operativa només tres mesos.

Llinares ha explicat que en l'actualitat, l'agència valenciana antifrau rep dotze denúncies mensuals de mitja però preveu que el ritme s'incremente a mesura que es realitzen accions de posada en coneixement de la institució a la societat valenciana. En aquest sentit, el director ha anunciat que durant el mes de maig es posarà en funcionament la bústia de denúncies, una eina que farà que s'incrementi el ritme.

Durant la seva compareixença, Llinares també ha declarat que la corrupció produeix danys materials i econòmics tangibles però també 'un perjudici enorme i greu menys visible i intangible que debilita les institucions, generant desconfiança de la ciutadania en els seus governants i en el sistema democràtic. Fins ara no s'ha aprovat cap expedient sancionador i pot aplicar multes de fins a 400.000 euros, si bé Llinares ha lamentat actituds "no especialment positives" per part de certes administracions a les quals s'ha demanat informació, uns fets que quedaran reflectits en la pròxima memòria"

Joan Llinares, és director de l'Agència valenciana de Prevenció i Lluita contra el Frau des de fa menys d'un any. Va ser elegit amb els vots a favor dels diputats del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans. Anteriorment va ser director del Palau de la Música de Barcelona i va accedir a aquest càrrec arran de l'escàndol de Félix Millet.