Les Corts valencianes han aprovat  la modificació de la llei de Salut de la Comunitat Valenciana de 2014, en la qual es dóna preferència a la gestió sanitària directa i de caràcter públic, sense excloure la col·laboració de la sanitat privada com a complement. La llei ha sigut aprovada gràcies als vots favorables dels diputats del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, i amb l'abstenció del PP i de Ciutadans. La nova norma dóna preferència a la gestió directa, perquè es considera que és el sistema que dóna "major garantia d'universalitat, d'accessibilitat, d'equitat, de no discriminació i de no demora en l'accés" de la ciutadania als serveis sanitaris i de salut pública. La llei determina que, solament en casos excepcionals, i quan es justifique degudament "la seua estricta necessitat", serà possible acudir a la gestió indirecta dels serveis sanitaris públics, ja que l'opció preferent per la gestió pública directa no és per si mateixa excloent.

Observatori valencià de Salut 

També arreplega un apartat dedicat a la salut mental; contempla la creació de l'Observatori valencià de Salut per a proporcionar informació rellevant en aquesta matèria, i inclou drets com el dels pacients a estar acompanyats per un familiar, fins i tot en les ambulàncies. El socialista Ignacio Subías ha afirmat que aquesta llei "necessària" defensa els interessos públics i els drets dels ciutadans, en contraposició amb un PP que defensa "els interessos privats sense pensar en la majoria dels ciutadans", i aposta per un model que recupera drets que van ser "retallats" durant molt temps. Isaura Navarro, de Compromís, ha manifestat que aquesta llei és "fonamental", millora moltíssim la llei que va fer el Consell del PP en 2014 i garanteix drets, en contrast amb un PP al que li preocupa "el benefici econòmic dels seus amics".

El diputat de Podem Daniel Geffner ha assegurat que aquesta llei és "més adequada" per a afrontar els reptes de la sanitat pública valenciana i que compte amb els recursos necessaris per a garantir l'atenció adequada i d'acord amb una societat avançada, i avança en la protecció de la salut "com a dret i no com a negoci". El diputat del PP José Juan Zaplana ha demanat la dimissió de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, a la qual se li ha canviat el text de la llei que va presentar inicialment, i ha agregat que aquesta norma és "un brindis al sol", doncs en ella s'arreplega que no té incidència econòmica, amb la qual cosa "no val per res". El diputat de Ciutadans Juan Córdoba ha mostrat” la seua decepció per aquesta norma, doncs encara que era una gran oportunitat per a avançar i modernitzar la llei més important" de la sanitat de la Comunitat, la falta de consens ha impedit fer una llei "més ambiciosa i més realista i s'ha "imposat la ideologia".

Reversió de l’Hospital de Dénia

En el mateix ple de Les Corts, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell començarà en les pròximes setmanes,  el procés de negociació amb l’empresa concessionària de l'hospital de La Marina  (Dénia) per a  resoldre el  contracte de forma anticipada. “La Generalitat rescatarà les concessions sanitàries "tal i com  vagin  vencent" o es donen determinades situacions que aconsellen una resolució avançada com en el cas de ‘ hospital de Dénia, la qual concessió finalitza  el 2024. El passat dia 1 d’abril el Govern valencià va revertit la gestió de l’hospital d’Alzira, el primer que va privatitza el PP fa 18 anys “hem recuperat la gestió del departament, però sobre tot el valor de la credibilitat en la política". Ha declarat Puig.