L'Ibex ha tingut una jornada positiva mentre esperava notícies de l'exterior gràcies al bon comportament del sector bancari, animat per la fusió de Bankia i BMN.

Tot ha acompanyat a gaudir d'una tarda esperançadora, començant amb el Dow Jones, que ha pujat un 0,23% unes hores abans que la Reserva Federal mogui fitxa. El mercat espera una pujada de 25 punts bàsics fins a deixar els tipus entre el 0,75% i l'1%. A les 6 de la tarda es coneixerà la decisió i després vindran els comentaris de Janet Yellen.

A Europa ha regnat la calma mentre es desenvolupava la jornada electoral als Països Baixos, que pot tenir un impacte superior al que es percep als carrers holandesos. L'euro està en 1,0630 dòlars.

Un to més alcista s'ha vist en el sector bancari de l'Ibex, on Bankia s'ha situat al capdavant dels valors, que han anat al capdamunt de l'índex. En aquest cas s'ha vist una vegada més el moviment habitual que acompanya la presentació de resultats d'Inditex, que requereix dos o tres dies de digestió i anàlisi per conèixer la reacció final dels inversors davant dels seus resultats.
D'altra banda, la banca ha obviat una notícia de la UE advertint els bancs de més risc de mora quan el BCE redueixi els seus estímuls, per un total d'un bilió d'euros.

A Wall Street, l'alça del preu del petroli Texas, fins a 48,49 dòlars, ha agradat encara que hagi estat conseqüència d'un fort descens de les reserves. Així mateix, unes vendes minoristes amb una lleu millora del 0,1% ha estat suficient en el temps d'espera. Que l'IPC al febrer s'hagi quedat també en el 0,1% pot moderar les futures pujades de la Fed. Esperem notícies.