Acabant el Mundial de Rússia 2018, es fan oficial les dates del proper campionat d'aquí quatre anys. El Mundial del Qatar 2022 es disputarà entre el 21 de novembre i el 18 de desembre, però encara no té confirmat quantes seleccions jugaran.

"Les dates del Mundial estan tancades. Es jugarà al Qatar del 21 de novembre al 18 de desembre de 2022. Les Lligues estan informades i hauran d'adaptar els seus calendaris en conseqüència. Al final, és la decisió correcta. No es pot jugar al juny i al juliol, i al novembre i al desembre els jugadors estaran ben preparats, perquè gairebé és el principi de la temporada", ha confirmat Gianni Infantino, president de la FIFA, en una roda de premsa celebrada a l'estadi Lujniki de Moscou.

Infantino ha informat que el que encara no està confirmat és quantes seleccions participaran. La Confederació Sud-americana va proposar que per a aquesta edició s'ampliessin a 48 equips, com serà en 2026, però el Consell de la FIFA va decidir traslladar aquesta petició als organitzadors de Qatar. "En els propers mesos ens reunirem amb ells i s'adoptarà una decisió. De moment, es juga amb 32 seleccions i la distribució dels continents queda com està", ha dit Infantino.

El president de la FIFA ha justificat la decisió d'ampliar la competició, el que es durà a efecte, segur, al Mundial que organitzaran de manera conjunta Mèxic, Canadà i Estats Units el 2026. "La decisió va ser unànime. No hi ha més que veure les seleccions que s'han quedat fora d'aquest Mundial. Holanda, Itàlia, Xile, que és la campiona de Sud-amèrica, o Camerun, la campiona africana. Croàcia, que jugarà la final, va tenir d'anar a la repesca. Més participació és més qualitat i Mèxic, Estats Units i Canadà van a organitzar una bona Copa", ha afirmat.

Infantino també ha assegurat que l'elecció de la candidatura nord-americana pel 2026 no danya les intencions de l'Argentina, l'Uruguai i el Paraguai d'organitzar el Mundial del 2030, malgrat estar en el mateix continent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat