Alemanya cau a la fase de grups del Mundial de Rússia 2018 i confirma el malefici dels campions (2-0). I Corea del Sud, amb dos gols al temps afegit del segon temps, aconsegueix una de les grans victòries de la seva història i també marxa del Mundial, però amb un gran somriure.

Ningú fa mal

Alemanya i Corea del Sud han jugat les seves cartes, més defensives que ofensives, i intentar seguir amb vida fins al tram final del partit. El mal Mundial dels alemanys feia creure els asiàtics en el miracle, guanyar per dos gols de diferència i esperar la victòria de Mèxic per passar. I això ha provocat un plantejament ultradefensiu dels coreans, contra una Alemanya intensa, però sense idees.

El conjunt de Joachim Löw ha canviat peces. Una metamorfosis sobre el terreny de joc amb les entrades d'Özil, Goretzka, Süle i Khedira per aportar més solucions ofensives. I amb l'experiència de la segona jornada contra Suècia, tocava moure la pilota i marejar els coreans.

Els asiàtics, però, han calcat els plans dels anteriors partits: resistir en defensa i provar sort en les ocasions aïllades que els arribessin. I la fórmula els ha sortit prou bé. Aguantant les envestides dels europeus, Corea del Sud ha estat més protagonista que Alemanya en els primers compassos. La pilota ha estat dels de Löw, però les ocasions més clares eren dels coreans.

Manuel Neuer ha demostrat molts nervis a la porteria de la vigent Campiona del Món. I això ha donat l'ocasió als coreans de vorejar el gol en diverses ocasions. El futbolista del Tottenham i l'estrella dels coreans, Son, ha estat la principal amenaça.

Hummels Alemanya Corea del Sud Mundial Rússia 2018 Efe

EFE

Alemanya confirma el malefici

Però veient el camí que prenia el partit i les similituds amb l'últim duel alemany contra Suècia, amb l'aparició final del salvador Kroos, Alemanya ha accelerat el ritme. I més després de saber que a l'altre partit del grup havien marcat els nòrdics i els alemanys estaven matemàticament fora del Mundial.

Un gol era la solució, i tal com va passar en l'anterior jornada, Alemanya ha buscat desesperadament la porteria rival. Müller, Mario Gómez, Werner, Brandt, Reus, Kroos i tot un equip amb un únic punt com a referència: foradar la xarxa. Corea del Sud ha remat per treure aigua de la seva àrea, i el seu porter ha estat la gran figura. I després els asiàtics també han perdonat.

De mica en mica es gestava el malefici que els últims dos Mundials ha perseguit el mal averany del campió. A Sud-àfrica 2010, Itàlia, campiona el 2006, va caure a la fase de grups. A Brasil 2014, Espanya, campiona el 2010, va caure a la fase de grups. Si tirem la vista més enrere, el 2002, també va caure França a la fase grups sent la vigent campiona. I Alemanya, campiona el 2014, confirma la maledicció quedant eliminada a la fase de grups. Quatre dels últims cinc campions no han passat de la primera ronda del Mundial.

No és que no hi hagi hagut miracle dels alemanys, sinó que a més a més Corea del Sud ha acabat guanyant el partit amb dos gols al temps afegit de la segona meitat, i amb el VAR aplicant justícia.

Amb el resultat, Alemanya fa les maletes com a última classificada del Grup F. I Corea del Sud marxa amb una grandíssima victòria, sent tercera.