Anglaterra passa als quarts de final del Mundial de Rússia 2018 per penals i patint molt més de l'esperat (1-1). Els anglesos han encarrilat el partit amb un gol de Harry Kane des del punt de penal, l'autèntic protagonista del partit, però Yerry Mina ha forçat la pròrroga in extremis. Al final, des dels onze metres s'ha decidit que els anglesos segueixin vius al Mundial (3-4) i Colòmbia marxi cap a casa.

Intercanvi sense solucions

Colòmbia contra Anglaterra era un dels partits més esperats dels vuitens de final del Mundial. També el que tancava la ronda. I entre dos conjunts plantejaven una igualtat teòrica sobre el paper. I sobre el terreny de joc de l'estadi de l'Spartak de Moscou no hi ha hagut sorpreses.

Colòmbia ha tret un equip molt físic, amb intenció de combatre totes les pilotes aèries i no perdre cap duel defensiu a pilota aturada. I Anglaterra s'ha presentat amb ganes de velocitat, de tenir un atac constant, però deixant l'esquena un pèl descoberta. I el plantejament tàctic ha estat correspost amb el futbol exhibit.

S'ha notat en els primers 45 minuts. Propostes alegres de futbol, sobretot en els minuts inicials, i també demostrant que la velocitat i els contracops serien la tònica del partit. Els colombians han buscat la solidesa al darrere amb un gran partit de Yerry Mina i Davinson Sánchez, a més de la punta de rapidesa de Cuadrado i la visió de Quintero. Però el partit no ha sortit al gust dels sud-americans dirigits per José Pékerman.

Els anglesos, amb una mentalitat clara de què fer amb la pilota, han aprofitat l'amplitud del camp per fer córrer el rival i les centrades laterals per buscar les rematades de Harry Kane. Però tampoc han trobat facilitats perquè els laterals colombians han tancat molt bé els forats i el joc interior amb Dele Alli, Lingard i Sterling ha agafat protagonisme.

Estocada de Kane i reestocada de Mina

Però per molta pilota, per molt contracop i per moltes jugades a pilota aturada al voltant de les àrees, res ha canviat. El marcador s'ha quedat sense moure's fins que ha arribat el solucionador Harry Kane. Un córner al minut 57, un gran moviment del davanter del Tottenham, i Carlos Sánchez fa un penal innocent davant la mirada atònita de l'àrbitre. I Kane no ha fallat des dels onze metres.

Un gol que ha remogut molt el partit. Tota les intencions i el respecte que s'havien mostrat fins aleshores, s'han esvaït. Colòmbia ha embogit i ho ha protestat tot fins al final del partit. I amb aquestes protestes constants també s'han espavilat. El resultat exigia una reacció i en els últims deu minuts abans del 90 Colòmbia ha fet un pas endavant.

Els colombians buscaven l'èpica i el seu gran golejador, Yerry Mina, ha aparegut al temps afegit per empatar el partit. El central del Barça ha saltat més que ningú en el primer córner del partit de Colòmbia i ha marcat de cap l'empat in extremis per provocar la pròrroga.

Trenta minuts extres amb una Colòmbia crescuda i una Anglaterra tocada, però sense més canvis. Tercer partit dels vuitens que acaba als penals, i des dels onze metres els anglesos han estat més encertats.

Anglaterra segueix el seu camí al Mundial de Rússia i ja l'espera Suècia als quarts de final. Colòmbia diu adéu i haurà d'esperar quatre anys més per millorar els quarts de final, la seva millor classificació històrica que van aconseguir ara fa quatre anys al Brasil.