Tan sols fa falta llançar un ull al catàleg de Toyota per adonar-se que l'aposta de la marca japonesa per la carrosseria dels SUV no és menor. I és que el fabricant pot presumir de tenir ni més ni menys que 7 models amb aquest tipus de carrosseria a la venda al nostre país: el Yaris Cross, el C-HR, el Corolla Cross, el RAV4, el bZ4x, el Land Cruiser i l'Highlander.

Si bé és cert que evidentment no tots ells tenen la mateixa quota de mercat i que de fet van dirigits a un tipus de conductor diferent, també ho és que bona part d'ells, sobre tot el Yaris Cross, el C-HR i el RAV4 poden presumir de ser opcions realment molt reeixides al nostre país, sent des de les millors armes de la marca japonesa en unes carreteres com són les espanyoles en les que domina des de fa temps.

 

Això sí, el curiós en aquest cas és que el model més venut de Toyota a Espanya no és precisament cap d'aquests models, ni tampoc és un utilitari, el Yaris, un model que és també una opció molt reeixida. El model més venut de Toyota a Espanya en aquest 2024 torna a ser el mateix que ja va triomfar a les nostres carreteres el 2023: el Toyota Corolla.

El Toyota Corolla continua arrasant

Els primers mesos d'aquest 2024 el compacte japonès ha aconseguit gairebé 4000 matriculacions, la qual cosa implica ser el protagonista de gairebé una de cada quatre vendes que aconsegueix la marca a les nostres carreteres.

Són diversos els motius pels quals aquest model passa per ser ni més ni menys que la segona opció més matriculada a Espanya en el que portem d'any, entre ells el fet que compta amb un motor híbrid auto recarregable, una opció cada vegada més demandada a Espanya, arriba molt ben dotat de sèrie a nivell d'equipament i de tecnologia així com d'ajuts a la conducció, compta amb fins a tres carrosseries diferents i, sobretot, una relació qualitat preu que el situa com una opció perfecta per a aquells que busquen un model molt complet sense ser un SUV.

 

Si bé és cert que la diferència quant a vendes respecte al primer classificat a Espanya, el Dacia Sandero, és de més de 1500 matriculacions a favor del model low-cost, no seria estrany que el Toyota acabés aquest 2024 sent el segon cotxe més venut a Espanya, una posició que milloraria la que va aconseguir veure el passat 2023, en el que va acabar tercer.