La ciutat xinesa de Wuhan, on es van registrar els primers casos de la pandèmia de coronavirus, va dur a terme més d'un milió de proves d'àcid nucleic durant la setmana passada i va registrar una important baixada en la incidència dels casos asimptomàtics, informa avui la premsa oficial.

Segons el diari estatal Global Times, la taxa de positius asimptomàtics va caure fins a 46 persones per cada milió a les que s'ha realitzat la prova, mentre que a l'abril era de 660 per milió.

Aquest resultat demostraria, segons les autoritats locals, que la situació de control de la malaltia ha millorat i que els asimptomàtics tenen poca capacitat d'infecció.

Global Times també es fa eco de les informacions que asseguren que un estudi d'anticossos amb 11.000 persones va mostrar que un 5 % els posseïen, fet que ha extrapolat als 11 milions d'habitants de la ciutat podria suposar que uns 500.000 ciutadans de Wuhan haguessin contret el virus en algun moment.

El diari estatal subratlla que, encara que l'estudi és iniciativa de les autoritats, aquests resultats no han estat publicats per fonts oficials, segons les quals en aquesta ciutat, capital de la província central d'Hubei, s'han confirmat més de 50.000 contagis i s'han produït 3.869 morts.

Wuhan es troba actualment immersa en una campanya de test massius -efectuats de forma gratuïta a la població- que hauria de finalitzar dilluns vinent.

No obstant això, el subdirector del departament de biologia de patògens de la Universitat de Wuhan, Yang Zhanqiu, va recordar que hi ha diferents criteris que varien pels districtes de la ciutat: per exemple, en alguns s'efectuen proves tant d'àcid nucleic com d'anticossos, mentre que en d'altres tan sols es duu a terme el primer d'aquests dos tipus.

Aquesta nova campanya, segons aquest professor universitari, se centra en grups de població específics com els ancians i els joves, així com en els residents de la ciutat que manquen de llocs de treball estables.

Aquestes seccions demogràfiques no havien format part de les anteriors rondes de proves, que es van centrar a preparar a la ciutat per a la tornada a la feina i a la producció.

En aquestes onades, Wuhan es va centrar a fer proves a treballadors sanitaris i del transport públic, professors, empleats que duen a terme les seves funcions de cara al públic, cuidadors i un altre personal de les residències d'ancians.

La decisió de les autoritats de la ciutat es va produir després que el 9 de maig es registrés un contagi -i uns altres cinc més l'endemà- que va trencar amb una ratxa de 35 dies consecutius sense registrar cap infecció pel coronavirus, segons dades oficials.