Els nacionalistes corsos obtenen 3 escons a l'Assemblea Nacional francesa a la segona volta de les eleccions legislatives. Es tracta d'un resultat històric pels autonomistes i independentistes que es van unir sota el partit Pè a Corsica (Per Còrsega).

Es tracta d'un fet insòlit perquè és la primera vegada que envien diputats a l'Assemblea i també perquè entren a formar part d'un espai polític que ells mateixos diuen que no el consideren seu. Michel Castellani ha estat escollit en aquesta segona volta al departament Alta Còrsega. 

Els altres dos candidats nacionalistes del moviment Pè a Corsica són Jean-Félix Acquaviva i Paul-André Colombani. El president de l'Assemblea de Còrsega i líder del moviment independentista, Gilles Simeoni, ha volgut felicitar els nous diputats amb un missatge en cors: "3 deputati Pè a Corsica! Vittoria storica!!!".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Macron - EFE
LA FRANÇA NOVA Macron, el somni de San Ignasi de Loiola Natàlia Rodríguez