Unes 27.000 persones, segons la policia belga, han omplert els carrers de Brussel·les aquest diumenge per demanar un alto el foc immediat i permanent a Gaza, i han demanat al Govern belga fer tot el possible perquè Israel accepti el cessament de les hostilitats, paralitzant la invasió terrestre i els bombardejos sobre la Franja. La marxa ha estat convocada per diverses entitats civils defensores de la causa palestina, inclosa la Unió de Jueus Progressistes de Bèlgica, i ha recorregut diferents carrers del centre de Brussel·les des del seu inici a l'Estació del Nord fins a l'Estació Central de la capital belga.

Al principi de la manifestació, els assistents han mostrat una gran bandera palestina amb el lema "Alto el foc ara!", una consigna que ha ressonat al llarg de tota la marxa, juntament amb crits de "boicot" a Israel i consignes contra els constants atacs de l'exèrcit israelià a Gaza. També s'han sentit molts càntics que en denuncia del suposat "genocidi" que Israel està perpetrant a Gaza durant aquesta ofensiva bèl·lica, que va començar després dels atacs que el passat 7 d'octubre va dur a terme el moviment islamista Hamàs en territori israelià i que van deixar més d'un miler de morts.

Durant el recorregut, alguns protestants han vandalitzat algunes cafeteries Starbucks i les botigues de Zara que s'han trobat al seu pas, arribant a tacar amb sang falsa i a cobrir amb adhesius l'aparador d'una botiga de la marca de roba espanyola, que aquesta setmana va retirar una campanya publicitària després que, al Regne Unit, alguns consumidors van denunciar que al·ludia a la guerra a Gaza. En l'anunci figurava, en un fons en ruïnes, una model sostenint un maniquí embolicat en el qual semblava plàstic blanc i altres figures més sense extremitats, encara que Zara va indicar que el disseny es va realitzar abans de l'esclat de la guerra entre Israel i Hamàs, però no van poder evitar la polèmica.

En el que va de guerra, ja han mort més de 18.000 palestins a Gaza, mentre que els atacs de Hamàs a Israel van causar uns 1.200 morts i unes 250 persones van ser preses com a ostatges i bona part continuen retingudes dins la franja de Gaza. El de Bèlgica és un dels governs que, dins de la Unió Europea, s'han posicionat obertament a favor d'un alto el foc a Gaza i que -al costat del d'Espanya, Irlanda i Malta- va intentar en va que tots els països que conformen la Unió Europea adoptessin aquesta posició comuna sobre la guerra durant la cimera de líders comunitaris que es va celebrar aquesta setmana a Brussel·les.