El Regne Unit té una crisi de carnissers. Sí, falten carnissers a les illes britàniques. Per pal·liar-ho, l'executiu de Boris Johnson es planteja concedir uns 1.000 visats d'emergència a carnissers estrangers per a pal·liar una escassetat de professionals al país que amenaça de dificultar l'oferta de galls dindis, pernils i altres productes típics durant el període de Nadal, segons ha informat aquest divendres The Times.

Ara bé, el problema arriba quan tot i aquesta solució d'emergència no és ben vista per una part del govern i s'oposa a la mesura la ministra de l'Interior, Priti Patel. De fet, aquesta part opositora de l'Executiu tem que sigui una tàctica a més llarg termini per a reintroduir la llibertat de moviment de treballadors de la qual el Regne Unit es va deslligar en sortir de la Unió Europea (UE) i l'espai Schengen, segons apunta el mateix diari.

L'altra part de la problemàtica, els carnissers, declaren al mateix diari, a través de l'Associació britànica de processadors de carn (BMPA, en anglès), asseguren que existeix un dèficit de 15.000 carnissers per a treballar sobretot en processadores, la qual cosa fa que els professionals en actiu sol puguin dedicar-se a proveir als supermercats amb talls bàsics de carn i no puguin centrar-se en productes nadalencs més laboriosos.

Es treballa per afrontar la situació

Un portaveu del Ministeri de Medi ambient, Aliments i Assumptes Rurals també ha declarat a l'agència britànica PA que "el Govern reconeix la importància del treball temporer i coneix els problemes que ha afrontat el sector porcí per la pandèmia i l'escassetat de personal". Aquest mateix portaveu també assegura que l'Executiu "ha estat treballant amb el sector porcí i de processament" en els últims mesos per a confrontar aquesta situació. "Fem un seguiment del mercat i continuem treballant estretament amb el sector a fi d'explorar alternatives per a afrontar les pressions que la indústria sofreix", afegeix.

En aquesta línia, des del Ministeri de l'Interior apunten que el que es vol és que "els ocupadors facin inversions a llarg termini en la força laboral interna del Regne Unit en lloc de dependre de treballadors estrangers". "El Govern anima a tots els sectors a fer l'ocupació més atractiva per als treballadors britànics amb oferta de formació, plans de carrera, augments de sou i inversió", asseguren des del mateix departament.

En declaracions a la BBC, el president de l'Associació nacional del porc, Rob Mutimer, ha dit que la falta de personal s'ha aguditzat "en les últimes tres setmanes", molts porcs que no s'han pogut matar i processar i han engreixat massa, de manera que els productors no tenen suficient lloc per a mantenir-los, per la qual cosa no es descarta "un sacrifici massiu d'animals".