El desplegament de ministres pel territori que va idear el president francès, Emmanuel Macron, per minvar el malestar social per la reforma de les pensions, ha fracassat i l'Elisi s'ha fet enrere. El govern francès, que presideix Élisabeth Borne, està rectificant la iniciativa i en la reunió setmanal que celebra al palau de Matignon amb els caps de gabinet dels ministeris, ha demanat que només s'efectuïn les visites indispensables sobre el terreny, segons explica France Info. La ràdio relaciona aquesta mesura amb el fet que tots els ministres es troben amb cassolades i protestes. Segons un assessor, el problema és el fort desplegament policial, que dona una imatge blindada del govern. 

"El problema no és tant que tinguem por de les cassoles sinó que s'ha de mobilitzar la policia per assegurar la visita. I aquest dispositiu el posen les prefectures de cada departament, que també dicten decrets per intentar que la situació no es descontroli", indica la mateixa font. Un dels incidents més seriosos ha estat a la visita que va fer dilluns el ministre d'Educació Nacional, Pap Ndiaye, a Lió. La virulència dels manifestants va obligar finalment a anul·lar el recorregut, cosa que a la República francesa és del tot inusual perquè mostra no acceptació dels ciutadans.

Els fets de Lió han donat una rotunda imatge de feblesa de la presidència de Macron i també de la policia:

France Info explica que des del gabinet de Ndiaye asseguren que està disposat a fer visites, però quan li pregunten per quina serà la següent la resposta és el silenci. Apunta que ara Macron confia que tot canviï després de la manifestació del Primer de Maig, perquè després hi haurà "caps de setmana llargs i ponts" que espera que tranquil·litzin les coses.

El mateix Macron va arribar a participar en aquestes visites que tenien com a objectiu rebaixar la tensió. En una visita a Montpeller el president va ser interpel·lat per una veïna enfadada el 20 d'abril, i va insistir que no pensava plegar. "No penso dimitir, haureu d'esperar al 2027", va assegurar. La noia l'acusava de ser un "minidemòcrata" per la decisió d'aprovar la reforma de les pensions per decret i sense debatre-ho a l'Assemblea francesa.