Corea del Nord ha llançat almenys quatre nous míssils balístics, segons han informat els governs sud-coreà i japonès. El llançament es va realitzar a les 7.06, hora nord-coreana (22.36 GMT de diumenge), des de Dongchang-ri, en la costa nord-oest del país, amb direcció al Mar de l'Est, i un dels projectils va volar almenys uns 1.000 quilòmetres abans de caure a l'oceà, segons un comunicat de l'Estat Major Conjunt (JCS) de Corea del Sud.

"Estem duent a terme una anàlisi precisa amb tota la informació disponible per determinar el tipus de projectil i el seu abast", explica el text. Representants de l'exèrcit sud-coreà, citats per l'agència Yonhap, no descarten que aquest projectil en concret pugui ser un míssil balístic intercontinental (ICBM) –el règim ha utilitzat en el passat la base de Dongchang-ri per llançar-los– o un model de rang mitjà (IRBM) com el que Pyongyang va llançar el passat 12 de febrer.

El Comitè de Seguretat Nacional de Corea del Sud, encapçalat pel president del país en funcions Hwang Kyo-ahn, va iniciar una reunió poc després de conèixer-se el llançament, va informar un portaveu de l'Oficina presidencial. Per la seva part, el ministre portaveu del Govern del Japó, Yoshihide Suga, va explicar en roda de premsa a Tòquio que tres dels quatre projectils van caure a la Zona Econòmica Especial (EEZ) del seu país, espai que s'estén a uns 370 quilòmetres des de les costes japoneses.

Es creu que el llançament dut a terme avui pel règim de Pyongyang respon a les maniobres conjuntes anuals que Corea del Sud i els Estats Units duen a terme en territori sud-coreà des de la setmana passada. Corea del Nord condemna regularment aquests exercicis militars, l'escala dels quals aquest any és la més gran fins ara, en considerar-los un assaig per envair el seu territori.

Després del registrat el 12 de febrer, el d'avui és el segon llançament de míssils que realitza Corea del Nord des que el seu líder, Kim Jong-un, anunciés en el seu missatge d'Any Nou que Pyongyang ultimava el desenvolupament d'un ICBM, una arma que podria permetre-li en el futur assolir territori nord-americà.