La majoria absoluta facilitarà al primer ministre britànic, Boris Johnson, la ratificació sense complicacions de l'acord sobre els termes de sortida de la Unió Europea (UE) al qual ha arribat amb Brussel·les. Aquestes són les etapes que previsiblement travessarà el procés del Brexit en els propers mesos:

  • Aprovació de l'acord: El Govern espera reiniciar l'activitat a la Cambra dels Comuns la setmana vinent i començar abans de Nadal el procediment per aprovar l'acord del Brexit. Segons el calendari que preveu Johnson, el text pactat amb els 27 socis comunitaris restants quedarà ratificat per Londres durant el mes de gener.
  • Sortida oficial de la Unió Europea: Si es compleixen els terminis previstos, el Regne Unit deixarà de ser un Estat de la Unió Europea el proper 31 de gener. En aquell moment començarà un període de transició que durarà, segons està estipulat ara per ara, fins al desembre de l'any vinent. Durant aquells onze mesos, el país continuarà a la pràctica integrat en les estructures comunitàries i complint les regulacions de la UE, a fi d'evitar una ruptura abrupta que colpegi les economies d'ambdós costats del canal de la Mànega.
  • Futura relació amb la UE: En les setmanes posteriors a la ruptura oficial començarà la negociació sobre la futura relació entre Londres i Brussel·les, els detalls de la qual no estan inclosos en l'acord de sortida. S'anticipen unes negociacions complexes, en les quals Johnson aspira a firmar un acord de lliure comerç amb la UE similar al que el bloc manté amb el Canadà i retirar-se del mercat únic comunitari. Vol negociar alhora acords individuals amb països com els Estats Units, la qual cosa complicarà l'encaix dels termes comercials que el Regne Unit espera pactar amb la Unió i pot enverinar el diàleg amb Brussel·les.
  • Estendre la transició: El negociador en cap de la UE per al Brexit, Michel Barnier, ha advertit que és "poc realista" intentar negociar un acord comercial complet en tan sols onze mesos. Brussel·les ha advertit que cap al juny serà necessari prendre la decisió d'estendre o no el període de transició fins al 2021 o el 2022, una cosa que el primer ministre britànic ha descartat fins ara. Els analistes han advertit que si s'esgota la transició sense haver formalitzat un nou tractat, el Regne Unit s'enfrontarà a un escenari similar al d'un Brexit sense acord. Els intercanvis entre ambdues bandes del canal de la Mànega passarien en aquest cas a regir-se per les normes bàsiques de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).