Almenys 40 talibans han mort aquest diumenge durant un enfrontament entre faccions del grup terrorista a la localitat de Shindand, situada a la província d’Herat (nord-oest del país), tal com confirmen les autoritats locals.

El portaveu del govern provincial, Gilani Farhad, ha indicat que els enfrontaments els han protagonitzat, per una banda, un grup lleial al líder suprem dels talibans, Mullah Hebatullah Ajundzada; per l’altra, una facció dissident, liderada per Mullah Muhammah Rasul, segons informa l’agència local de notícies Khaama Press.

Discrepàncies que venen de lluny

El portaveu dels dissidents, Mullah Ragen Niazi, va rebutjar el nomenament d’Ajundzada el maig del 2016, assegurant que el líder va ser nomenat pels mateixos que van nomenar el seu predecessor, Mullah Aitar Mansur, com a cap dels talibans, a qui tampoc van recolzar.

La facció liderada per Mullah Rassul es va oposar al seu torn al nomenament del seu líder després que es va anunciar la mort de Mullah Muhammad Omar dos anys abans. Rassul va morir el 21 de maig durant un bombardeig nord-americà a la província pakistanesa del Balutxistan. La seva mort va ser confirmada al cap d’uns dies i Ajundzada el va succeir.

Les diferències internes en la formació terrorista van desembocar en un seguit d’enfrontaments que en els darrers mesos s’han repetit a diverses parts del país i que han deixat centenars de víctimes mortals insurgents.