L'opositor veneçolà Leopoldo López ha abandonat la presó i ha passat a estar en una situació d'"arrest domiciliari". Segons el seu advocat espanyol Javier Cremades en un tuit fet públic avui, l'opositor "encara no és lliure", però ja "està a la casa amb la seva dona i els seus fills".

Segons ha afirmat Cremades en un altre tuit, "la sortida de la presó de Leopoldo enforteix el seu lideratge. Es va produir després de visita a la seva cel·la de la Cancellera. Sense preu per part de Leo". L'opositor, segons el seu advocat, és a la seva casa de Caracas amb Lilian i els seus fills. "Encara no és lliure, segueix sota arrest domiciliari. El van treure de matinada", afirma Cremades.

López, líder del partit opositor Voluntad Popular, es trobava a la presó de Ramo Verde, als afores de Caracas, des de fa poc més de tres anys. El líder opositor va ser condemnat el 2015 a gairebé catorze anys de presó per delictes d'instigació pública, associació per delinquir i incendi, en relació amb els incidents violents registrats durant una marxa antigovernamental que havia convocat el febrer de 2014.

Per la seva part, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, s'han volgut mostrar contents amb la noticia.