La Policia britànica investiga una explosió al Metro de Londres, en la línia District Line, segons han informat avui els mitjans britànics. L'explosió ha tingut lloc en un tren a l'estació de Parsons Green, a prop del barri de Wimbledon. Diversos passatgers han resultat ferits amb cremades al rostre per una explosió ocorreguda avui en un tren del Metro de Londres a l'estació de Parsons Green, al sud-oest de la capital britànica, han indicat avui els mitjans.

L'estació ha estat tancada i la línia District Line, a la qual correspon Parsons Green, ha estat suspesa. Segons imatges de les televisions, un contenidor blanc ha explotat en un dels vagons d'un tren, que es dirigia cap al nord, amb destinació al centre de la ciutat britànica.

"Estem al corrent d'un incident a Parsons Green. Els agents són al lloc dels fets. L'estació està tancada", ha assenyalat la Policia del Transport de Londres. Per la seva part, Transport for London (TfL), que opera el Metro de la capital britànica, ha apuntat que investiga l'incident a l'estació i ha demanat als passatgers que normalment utilitzen la línia District Line que busquin altres alternatives de transport.

Crits i forcejaments

Els serveis d'emergència britànics han anat a l'estació, ubicada en una de les principals línies del Metro de Londres, després que s'hagi produït l'incident a les 07.21 GMT. "Hem enviat molts recursos al lloc, fins i tot ambulàncies, agents de resposta d'incidents i un equip especialitzat en substàncies perilloses", ha indicat Natasha Wills, portaveu del Servei d'Ambulàncies de Londres. "La nostra prioritat inicial és avaluar el nivell i la naturalesa de les ferides. Hi haurà més informació quan la tinguem", ha agregat.

De moment es desconeix si es tracta d'un atemptat terrorista, però nombrosos passatgers han assenyalat que han escoltat crits i forcejaments entre la gent que provava d'utilitzar les escales per sortir de l'estació. "Crec que tots han resultat ferits per l'artefacte o el que fos", ha dit als mitjans Richar Aylmer-Hall, un home de 53 anys que viatjaven en un tren quan s'ha produït l'incident.

"Hi ha hagut pànic mentre la gent s'apartava del tren, escoltant el que semblava ser una explosió. Hi ha hagut molt de pànic", ha dit Riz Lateef, que era a Parsons Green. Un altre testimoni, de nom Sham, ha declarat que ha vist un home amb tota la cara ensangonada i que hi havia gent plorant. "Hi havia molta gent coberta de sang i coixejant. He vist un paio amb la cara coberta de sang. Mai no havia vist una cosa així", ha afegit.

La policia busca el responsable

La policia britànica ha iniciat un ample dispositiu de cerca del responsable o responsables. El diari The Guardian assenyala que els investigadors de Scotland Yard estan examinant imatges del circuit de televisió tancat del metro de Londres per determinar per on ha entrat i sortit l'autor de l'atac de l'estació Parsons Green. El cos es refereix als fets com "un incident terrorista".

L'artefacte utilitzat serà examinat per experts forenses, que esperen trobar pistes sobre els responsables un cop s'hagi examinat el mètode de fabricació, els productes químics i el tipus de detonador. Segons indiquen diversos mitjans, la bomba de fabricació casolana no ha arribat a explotar completament, fet que també podria aportar informació addicional als experts.

La investigació està liderada per agents de Scotland Yard que compten, a més a més, amb la col·laboració de l'MI5, els serveis d'intel·ligència britànics que operen al territori nacional.

La primera ministra britànica, Theresa May, presideix avui una reunió del comitè d'emergència Cobra, format pels principals ministres del Govern. "Els meus pensaments estan amb els ferits de Parsons Green i els serveis d'emergència que, un cop més, estan responent ràpidament i amb valentia davant un sospitós incident terrorista", ha assenyalat May en declaracions a la premsa.