El grup terrorista Daesh ha assumit l'autoria de l'atemptat perpetrat aquest divendres al metro de Londres mitjançant una bomba de fabricació casolana que ha deixat almenys 29 persones ferides.

La deflagració de l'artefacte s'ha produït sobre les 07.20, hora local, en un vagó de tren a l'estació Parsons Green, al sud-oest de Londres, al tram exterior de la línia District, quan estava atapeïda de passatgers que anaven a treballar al centre de la ciutat.

Segons les fotos divulgades pels mitjans, l'artefacte era en un cub blanc dins d'una bossa de supermercat i pel que sembla tenia un detonador però no ha arribat a explotar en la seva totalitat, la qual cosa ha fet pensar als experts que el responsable tenia per objectiu provocar nombroses víctimes.

L'explosió ha obligat a tancar l'estació de Parsons Green i els voltants i a desallotjar els veïns mentre les forces de l'ordre recullen proves forenses que permetin localitzar el responsable d'aquest nou atemptat -el cinquè- al Regne Unit.

Els altres quatre van ser: un el març davant del Parlament britànic; un altre el maig a l'estadi Manchester Arena, al nord d'Anglaterra, el de juny al pont de Londres, i un altre, també el juny, en una mesquita del nord de la capital.

explosió Londres setembre EFE
Atac Atac al metro de Londres El Nacional