La base de Bagram, la més gran que té Estats Units a l'Afganistan, ha patit un atac dels talibans en el que 4 persones han mort i 15 més han resultats ferides. Un atacant suïcida ha aconseguit infiltrar-se a la base, introduint-se entre els treballadors locals, segons el governador de la província de Parwan, Wahid Sediqi. L'OTAN ha comunicat, tan sols, que a les 5:30, hora local, s'havia produït un atac, però no ha concretat com s'havia produït aquest ni el nombre i nacionalitat de les víctimes.

Atac taliban

Els talibans s'han responsabilitzat de l'atac mitjançant un missatge a Twitter del seu portaveu,  Zabihullah Mujahid, en el què han afirmat que un "màrtir" ha provocat "grans baixes" a les forces dels Estats Units. Els talibans també van responsabilitzar-se, ahir, de l'atac contra el consolat alemany a Mazar-e-Sharif que va deixar un mínim de 5 morts i més de cent ferits.

Una missió difícil

L'OTAN manté 12.000 efectius desplegats a l'Iraq, dels quals 9.800 són nord-americans. Però aquesta missió afronta greus problemes, ja que els talibans han aconseguit mantenir les seves posicions i fins i tot anar-les ampliant. En l'actualitat, tenen sota control gairebé un terç del país. Estats Units ha planejat reduir els seus efectius fins el 8.400, però el president Obama es va comprometre a mantenir les seves tropes al país asiàtic, com a mínim, fins a la fi del 2017. A l'Afganistan, Espanya només hi té 20 soldats, adscrits a la missió Resolute Suport de l'OTAN, però té més molts més efectius destinats a missions contra el terrorisme islamista a diferents parts del món: a l'Iraq, a Turquia, a Somàlia, al Mali...