Quan el producte és bo, un plat de carn pot brillar com cap altra proposta. Sigui un steak tartar de bou amb rovell d’ou confitat preu, sigui un xai a l’ast amb patates i allioli, o siguin uns tacos de carn d’ànec amb foie, els plats d'aquesta setmana us faran venir una salivera inèdita. La responsable de tot plegat és, com cada divendres, Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

3️⃣ restaurants a Begur per a una escapada de cap de setmana inoblidable

Carnal

Tots els plats del Carnal passen per la brasa de llenya d'alzina, i tots ells són de carn madurada i reposada en càmera 150 dies: la picanya, el bife, l'entranya, el magret d'ànec; tots s'acompanyen, a elecció del client, o bé per patates, o bé per una amanida. Les joies de la carta del Carnal, però, són en cru: parlem de l'steak tartar de bou i el de black angus, sense mostassa i sense tàperes; un steak tartar net i pur. L'espai, per altra banda, és tan impressionant com ho són els plats: durant l'àpat, el comensal pot seure fins i tot en gronxadors.

DSC02540

Steak tartar de bou amb rovell d’ou confitat preu / Foto: M.O.

🍽️ 28,50€ (preu del plat)

📍 Enric Granados 52

3️⃣ restaurants de Pals per allargar la sobretaula

Xuba Tacos

Taqueria contemporània amb preus populars i un disseny minimalista molt cosmopolita, Xuba Tacos és la nineta dels ulls d'Atonio Sáez. Ex estrella Michelin, Sáez ha dissenyat una carta on podem trobar des de clàssics com els tacos al pastor o de llagostins, fins a creacions innovadores amb foie o llamàntol. No hi trobareu una taqueria igual a Barcelona: les truites s'elaboren al moment amb massa feta a casa, d'un blat de moro blau que aporta un sabor neutre, per fer brillar i potenciar els ingredients de cadascun dels tacos.

taco

Taco de carn d’ànec amb foie / Foto: M.O.

🍽️ 8€ (preu del plat)

📍 Mallorca 194

 

3️⃣ restaurants de bandera a Sant Feliu de Guíxols

 

Rooster&Bubbles

Marc Martínez, net del propietari el mític Kikiriki i inventor del pollastre a l'ast Joan Casas, és l'impulsor de Rooster & Bubbles. La proposta gastronòmica del local gira al voltant de la cocció a l'ast, però té una oferta que va molt més enllà del clàssic pollastre: el porc, el xai o la carabassa també es poden fer, i allà els fan molt bé, a l'ast (totes aquestes delícies es poden consumir en plat, en sandvitx o en amanida). Per regar-ho tot, com marca la tradició, la millor opció és el cava.

DSC02575

Xai a l’ast amb patates i allioli / Foto: M.O.

🍽️ 13€ (preu del plat)

📍 Pla de Palau 12