El Poblenou, com molts altres barris barcelonins, va de mal borràs. Com explica molt bé l’Albert Lloreta: «Passejar-se pel barri és veure com la combinació d'especulació, digitals nòmades, oficines i hotels encoberts fan que passi definitivament de ser un barri popular a una zona de luxe». Qui hi planta cara, qui és la resistència? El mercat, les llibreries, els ateneus populars, els teatres i tots els petits negocis que no donen el braç a tòrcer a l’imperialisme econòmic, cultural i lingüístic dels brunchs, dels coworkings i del 22@ i la seva doctrina del creixement accelerat i destructiu.

I és que ara mateix, fer un empedrat i no una hamburguesa gurmet o un bagel també és un acte de resistència. Que mentre ens sindiquem, ens manifestem, fem pressió per canviar les lleis injustes que fomenten la desigualtat, ens organitzem en cooperatives i fem pinya de mil maneres perquè la nostra societat i el nostre món no estiguin regits per l’afany de lucre desmesurat i es garanteixi el dret a una vida digna, bé ens hem d’alimentar, que es necessita molta energia de la bona per aconseguir que el futur sigui millor que el present!

Més de Vi plat
Plats de Més de Vi / Foto: Instagram

Més de Vi: tot un referent del barri

És des de cadascuna de les cuines —de casa nostra o d’un restaurant— que podem agafar forces tot celebrant. Així que si un dia, després de comprar verat per escabetxar al Mercat del Poblenou i poesia catalana a la Nollegiu, us agafa la gana i sou lluny de casa, no us ho penseu dues vegades: a quatre passes teniu el Més de Vi, que us rebrà amb els braços oberts. Quan entres al Més de Vi, l’espai de seguida t’acull: els sostres alts i els finestrals donen amplitud i llum, el terra de fusta i el jazz, caliu —i de la resta, se n’encarreguen de mil meravelles la Raquel, l’Àngel i el seu equip.

Més de Vi plats
Delícies per als paladars / Foto: Instagram

La Raquel Riol i l’Àngel Geriz són dos caps de sala que fa anys i panys que es coneixen. Després de treballar molt per compte d’altri, van arremangar-se i sense encomanar-se ni a déu ni al diable, van transformar el Més de Vi en el qual és avui en dia: tot un referent del barri. El Més de Vi no només passa la prova del menú —16,9 € d’immillorable relació qualitat-preu— sinó que també passa la prova de l’arròs, que fan tots els dijous com mana la tradició. La prova de l’arròs és molt senzilla: si fas bé l’arròs —de la mateixa manera que si fas bé una truita a la francesa— probablement la resta també. Cada setmana el canvien, però el que vaig tenir la sort de tastar jo, de xai confitat i carxofes, era de traca i mocador, dels de voler agafar l’agenda i escriure a tots els dijous de l’any: dinar al Més de Vi.

Si teniu ganes de gresca, a la carta hi tenen una tonyina amb ajoblanco deliciosa, un torrezno amb chimichurri d’avellanes i romaní memorable (m’expliquen que per trobar el torrezno ideal van estar-s’hi mesos: es nota!), una cua de bou amb tot el gust i la tendresa del món concentrades o un mel i mató d’una textura extraordinària. I si sou de vins, també esteu d’enhorabona, perquè la Raquel i l’Àngel us aconsellaran encantats el que més us convingui de la seva carta molt ben pensada i constantment reelaborada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!