No sé si us passa a vosaltres, però sempre que anem a fer unes tapes a qualsevol terrassa... de seguida em venen al cap els xipirons. O quan en un restaurant volem demanar que ens posin "una mica per a picar"... el mateix. No sé que tenen... però són adictius... te'n menges un... i te'n menjaries cinquanta... eh? Sobretot han de quedar cruixents... i amb unes gotetes de llimona estan brutals. Es fan igual que els "Calamars a l'andalusa".

Ingredients

200 gr. de xipirons 

farina de blat

2 cullerades de farina de blat de moro (maizena)

oli per fregir

sal

llimona

  

Variants:  

- Hi ha gent que hi posa una mica de llevat en pols

- A l'ou batut, li podeu posar un raig de cervesa o aigua amb gas (com fan a la cerveseria de la Pça. Reial).  

- Es pot posar pebre negre

Preparació
1.
xipirons landalusa pas2

Primer de tot rentem bé els xipirons, per treure tota la "porqueria" que puguin tenir... amb abundant aigua... els anem donant voltes....

2.
xipirons landalusa pas3

A continuació, el procés més engorrós de preparar xipirons: extreure la "ploma"... aquella tira que sembla de plàstic i que no és gens agradable trobar-te-la.

3.
xipirons landalusa pas4

És una pallissa, sí, però si no ho feu per vosaltres mateixos... ja em diras...

4.
xipirons landalusa pas5

Ara ja els tenim ben nets i sense la "ploma".

5.
xipirons landalusa pas6

Preparem els ingredients...

6.
xipirons landalusa pas7

... a mi m'agrada afegir un parell de cullerades de farina de blat de moro... ja que li dona un gustet molt bo. També hi podeu afegir una mica de llevat en pols.

7.
xipirons landalusa pas8

Salem els xipirons... i els enfarinem bé...

8.
xipirons landalusa pas9

... amb les mans....

9.
xipirons landalusa pas10

... quan estiguin, jo utilitzo un col.lador per extreure l'excés de farina.

10.
xipirons landalusa pas12

Quan l'oli estigui ben roent... tirar els xipirons....

11.
xipirons landalusa pas14

De tant en tant, els mireu, per veure si ja estan torradets i cruixents...

12.
xipirons landalusa pas15

 Els podem treure i posar a sobre d'un paper absorbent.

13.
xipirons landalusa pas16

... què bons!

14.
xipirons landalusa pas17

Són uns animals força curiosos, oi?... segur que en alguna part del món els fa fàstic menjar-los...

15.
xipirons landalusa pas18

Els servirem amb una mica de llimona.

16.
xipirons landalusa pas19

Us aconsello acompanyar-los amb un bon vinet blanc, ben fresquet... sense massa pretensions.

17.
xipirons landalusa pas20

Per la mateixa regla de tres... podem fer exactament el mateix però amb popets petits.

18.
xipirons landalusa pas21

Quan són així de petits... es desfan a la boca.

19.

Bon Profit!