Hola "Gourmeters"!
Avui us porto una recepta on no trobareu a faltar la carn, doncs la textura del dàtil ja es prou carnosa en boca. La combinació d'ingredients fa d'aquest entrant/aperitiu un plat a considerar si voleu quedar bé: es económic, senzill de cuinar i el podeu deixar preparat amb antelació. A més d'estar més que bo.
Us animeu a tastar-lo?
10 xampinyons de mida grossa
1 porrot trinxat
10 dàtils grossos tipus "Medjool"
formatge d'ovella per gratinar
formatge de bola per al farciment
coriandre fresc
orenga
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una mica de bacó o pernil al farciment
- Podeu utilitzar barreja de formatges per gratinar
![IMG 5568 IMG 5568](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/59/47/img-5568.jpeg)
Per fer aquesta recepta haureu de triar els xampinyons més macos. Podeu fer servir la varietat "Portobello", de color més fosc.
![IMG 5571 IMG 5571](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/59/74/img-5571.jpeg)
I també els podeu combinar amb el xampinyó blanc més habitual.
![IMG 5576 IMG 5576](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/60/01/img-5576.jpeg)
Els dàtils han de ser grossos i de bona qualitat.
![IMG 5577 IMG 5577](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/60/31/img-5577.jpeg)
Treieu el pinyols i talleu-los a daus.
![IMG 5586 IMG 5586](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/60/64/img-5586.jpeg)
Treieu el peu dels xampinyons. Reserveu els peus per fer una truita si voleu, però no els utilitzarem en aquesta recepta.
![IMG 5590 IMG 5590](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/60/97/img-5590.jpeg)
En una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Saleu els xampinyons.
![IMG 5587 IMG 5587](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/61/63/img-5587.jpeg)
Mentrestant, aprofiteu per trinxar el porro i fer daus de formatge de bola.
![IMG 5600 IMG 5600](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/61/99/img-5600.jpeg)
Els bolets us han de quedar daurats per les dues bandes.
![IMG 5602 IMG 5602](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/62/38/img-5602.jpeg)
Així.
![IMG 5607 IMG 5607](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/62/65/img-5607.jpeg)
Ara, poseu una mica d'oli a la base d'una safata de forn i reserveu-hi els bolets.
![IMG 5611 IMG 5611](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/62/92/img-5611.jpeg)
En la mateixa paella, salteu el porro amb els dàtils fins que el porro sigui tou.
![IMG 5613 IMG 5613](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/63/19/img-5613.jpeg)
Afegiu-hi una mica de coriandre trinxat.
![IMG 5615 IMG 5615](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/63/46/img-5615.jpeg)
I finalment, els daus de formatge de bola.
![IMG 5622 IMG 5622](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/63/73/img-5622.jpeg)
Doneu-li un parell de voltes i de seguida notareu que es desfà el formatge i s'enganxa.
![IMG 5627 IMG 5627](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/64/00/img-5627.jpeg)
Aprofiteu aquesta textura enganxifosa per omplir els bolets.
![IMG 5630 IMG 5630](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/64/27/img-5630.jpeg)
Perfecte.
![IMG 5637 IMG 5637](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/64/57/img-5637.jpeg)
Ara, poseu-hi una mica de formatge d'ovella per sobre, orenga i a gratinar al forn.
![IMG 5646 IMG 5646](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/65/08/img-5646.jpeg)
Quan surtin del forn, tireu una mica més de coriandre trinxat per sobre.
![IMG 5662 IMG 5662](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/65/35/img-5662.jpeg)
I serviu-los ben calents a taula.
![IMG 5648 IMG 5648](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/63/65/62/img-5648.jpeg)
Bon profit!