Hola "Gourmeters"!

Avui us porto una recepta on no trobareu a faltar la carn, doncs la textura del dàtil ja es prou carnosa en boca. La combinació d'ingredients fa d'aquest entrant/aperitiu un plat a considerar si voleu quedar bé: es económic, senzill de cuinar i el podeu deixar preparat amb antelació. A més d'estar més que bo.

Us animeu a tastar-lo?

Ingredients

10 xampinyons de mida grossa

1 porrot trinxat

10 dàtils grossos tipus "Medjool"

formatge d'ovella per gratinar

formatge de bola per al farciment

coriandre fresc

orenga

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

- Hi podeu afegir una mica de bacó o pernil al farciment

- Podeu utilitzar barreja de formatges per gratinar

Preparació
1.
IMG 5568

Per fer aquesta recepta haureu de triar els xampinyons més macos. Podeu fer servir la varietat "Portobello", de color més fosc.

2.
IMG 5571

I també els podeu combinar amb el xampinyó blanc més habitual. 

3.
IMG 5576

Els dàtils han de ser grossos i de bona qualitat. 

4.
IMG 5577

Treieu el pinyols i talleu-los a daus.

5.
IMG 5586

Treieu el peu dels xampinyons. Reserveu els peus per fer una truita si voleu, però no els utilitzarem en aquesta recepta.

6.
IMG 5590

En una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Saleu els xampinyons.

7.
IMG 5587

Mentrestant, aprofiteu per trinxar el porro i fer daus de formatge de bola.

8.
IMG 5600

Els bolets us han de quedar daurats per les dues bandes.

9.
IMG 5602

Així.

10.
IMG 5607

Ara, poseu una mica d'oli a la base d'una safata de forn i reserveu-hi els bolets.

11.
IMG 5611

En la mateixa paella, salteu el porro amb els dàtils fins que el porro sigui tou.

12.
IMG 5613

Afegiu-hi una mica de coriandre trinxat.

13.
IMG 5615

I finalment, els daus de formatge de bola.

14.
IMG 5622

Doneu-li un parell de voltes i de seguida notareu que es desfà el formatge i s'enganxa.

15.
IMG 5627

Aprofiteu aquesta textura enganxifosa per omplir els bolets.

16.
IMG 5630

Perfecte.

17.
IMG 5637

Ara, poseu-hi una mica de formatge d'ovella per sobre, orenga i a gratinar al forn.

18.
IMG 5646

Quan surtin del forn, tireu una mica més de coriandre trinxat per sobre.

19.
IMG 5662

I serviu-los ben calents a taula.

20.
IMG 5648

Bon profit!