Els sopars de tardor poden ser meravellosos. La nostra terra ens proveeix d'una excel·lent matèria primera (bolets) de temporada que hem d'aprofitar bé. I sense dedicar-hi massa esforç, podeu fer aquesta truiteta de bolets que tant us farà estimar la cuina. No escatimeu amb la qualitat dels ous per preparar una truita, ni tampoc amb el pa amb tomàquet. El d'avui, és d'aquells platets que fan caliu, que fan que vingui de gust sopar a casa, ben junts, que a fora al carrer sembla que comença a fer fresqueta ja. Som-hi!

Ingredients

400 g de rovellons

300 g de camagrocs

6 ous 

oli d'oliva

julivert fresc

1 all laminat

sal

Variants:

- Hi podeu afegir daus de pernil

- Podeu incorporar tota mena de bolets

- Es pot fer més o menys cuita la truita (al gust)

Preparació
1.
IMG 5853

Prepareu els bolets.

2.
IMG 5855

Ja sabeu que els rovellons o pinetells s'han de netejar amb un drap humit, ja que no convé mullar-los massa. Reviseu també que no hi hagi "habitants".

3.
IMG 5861

Els talleu a trossos i netegeu també els camagrocs, que només cal retirar-los la part inferior o arrel.

4.
IMG 5875

Ara, escalfeu una paella amb un raig d'oli d'oliva, hi tireu un all laminat i seguidament hi poseu els bolets. Saleu-los una mica.

5.
IMG 5871

Mentre es fan els bolets, trenqueu els ous en un bol.

6.
IMG 5888

Els heu de batre lleugerament, però no massa. I els saleu.

7.
IMG 5891

Quan els bolets hagin perdut tota l'aigua i comencin a daurar-se, tireu-hi una mica de julivert trinxat.

8.
IMG 5897

Ara, aboqueu-los dins els ous.

9.
IMG 5902

Ho barregeu bé i ho deixeu reposar uns 10 minuts.

10.
IMG 5914

A continuació, escalfeu una paella amb un petit raig d'oli i feu la truita.

11.
IMG 5934

Al cap de pocs minuts, li doneu la volta. Deixeu-la al vostre gust de cocció, més o menys feta.

12.
IMG 5954

Mentre s'acaba de fer, prepareu una mica de pa amb tomàquet, del bo.

13.
IMG 5936

I ja la podeu servir ben calentona. Bon Profit!