A qui no li agraden les trufes gelades? En ocasions ens passa que després d'un bon àpat ja no ens queda espai pel postre. La trufa, sovint, és un bon recurs. Cada cop és més habitual demanar-se unes trufes de postre i compartir-les amb tota la taula. I és que degut a les seves reduïdes mides i al seu intens sabor aconsegueixen satisfer la necessitat que tenim de postre. I sempre s'acaben, oi que si?

Doncs avui veurem com fer les trufes gelades a casa amb una recepta de pastisseria molt senzilla. Veureu que la recepta no inclou sucre. La cobertura de xocolata negra ja incorpora sucre i no cal afegir-ne més. Tot i ser unes postres força calòriques podeu rebaixar-ne unes quantes fent servir cobertura de xocolata sense sucre. El resultat, son unes molt bones trufes, d'aquelles que després d'un àpat et provoquen el "mono", sobretot sabent que les tens al congelador, esperant que les vagis a buscar. Amb les quantitats proposades en aquesta recepta us sortiran unes 60 trufes. A gaudir!

Ingredients

400 g de cobertura negre al 80% de cacau

2 rovells d'ou

150 ml de nata per muntar

100 g de mantega

400 g de fideus de xocolata

un raig de licor (brandi, whisky, rom, etc...)

 

Variants:

Podeu arrebossar-les directament amb cacau en pols

Podeu fer servir qualsevol licor o no posar-ne

Podeu utilitzar cobertura de xocolata sense sucre

Preparació
1.
trufes gelades pas1

Preparem i pesem tots els ingredients.

2.
trufes gelades pas2

Com us deia, podeu utilitzar cobertura de xocolata negra sense sucre. Altrament, qualsevol cobertura negra servirà.

3.
trufes gelades pas3

Posarem a escalfar la nata dins un cassó.

4.
trufes gelades pas5

La mantega, la tallarem a trossos i...

5.
trufes gelades pas6

Per una altra banda, preparem els dos rovells d'ous i descartarem les clares.

6.
trufes gelades pas8

Mentre s'escalfa, deixarem preparada la cobertura de xocolata dins un bol que pugui anar a la nevera, els rovells d'ou, el licor i un batedor.

7.
trufes gelades pas9

De seguida que bulli la nata, apagarem el foc.

8.
trufes gelades pas10

A continuació, abocarem la nata bullent sobre la cobertura.

9.
trufes gelades pas11

I ho remenarem una mica. Notareu que la xocolata es fon amb molta facilitat.

10.
trufes gelades pas12

Amb el batedor, assegureu-vos que no quedin trossos de cobertura sense fondre.

11.
trufes gelades pas13

A continuació, hi abocarem els rovells d'ou.

12.
trufes gelades pas14

I els integrarem bé amb la xocolata.

13.
trufes gelades pas15

Quins colors, eh?

14.
trufes gelades pas16

Seguidament, hi tirarem un raig de licor. En aquest cas, aproximadament, he afegit mig cigaló de brandi.

15.
trufes gelades pas17

I ho barregem de nou, que quedi tot ben integrat.

16.
trufes gelades pas18

Deixeu-lo una estona a temperatura ambient, que perdi l'escalfor i, ben tapat, reserveu-ho a la nevera durant un parell d'hores aproximadament.

17.
trufes gelades pas19

Passat aquest temps, ja podrem començar a fer les trufes. Notareu que la textura és més sólida, però sempre cremosa. Per dir-ho clar, és com una mena de "nocilla" freda, vaja.

18.
trufes gelades pas20

Prepararem una safata amb els fideus de xocolata.

19.
trufes gelades pas21

Avui en dia els podeu comprar a qualsevol supermercat.

20.
trufes gelades pas22

A continuació, i amb l'ajuda d'una cullera de postre, anirem agafant petites quantitats de trufa i les depositarem sobre els fideus. No us passeu amb la mida. Penseu que la trufa ha de tenir la meitat de la mida final de la trufa, que completarem amb els fideus. Una trufa grossa no ve tant de gust com una de petita i bufona, a que no?

21.
trufes gelades pas23

Ara, i amb una mica de gràcia, anirem arrebossant les trufes amb els fideus de xocolata.

22.
trufes gelades pas24

Un cop ben arrebossada, ja podreu donar-la una forma més rodona amb els palmells de la mà, que no se us enganxarà.

23.
trufes gelades pas25

Aneu-les col·locant en una altra safata pel congelador.

24.
trufes gelades pas26

Queden maques, oi?

25.
trufes gelades pas27

Procureu fer-les totes de la mateixa mida.

26.
trufes gelades pas28

Finalment, només ens quedarà posar-les a congelar. Les podeu anar consumint poc a poc, ja que us aguantaran molt de temps.

27.
trufes gelades pas29

Si voleu servir-les correctament us recomano fer ús de petit-fours, que podeu trobar en moltes botigues especialitzades, fins i tot, en basars.

28.
trufes gelades pas30

Perfecte.

29.
trufes gelades pas31

Ara sí, ja les podem presentar a taula.

30.
trufes gelades pas32

Eps! espereu! espereu! que ens falta la branca de menta!

31.
trufes gelades pas33

Ara sí, ja podem gaudir d'unes bones trufes gelades.

32.
trufes gelades pas34

Tsch, i la copeta de cava ben fred, no?

33.
trufes gelades pas35

Bon profit!