El Tahín Tahini és una crema o puré feta a base de sèsam. Es pot aconseguir en supermercats, herbolaris i botigues dietètiques. S'acostuma a vendre en pots de vidre i el podem trobar torrat, amb sal o sense sal. És molt habitual en la cuina àrab i  també en molts paissos de l'est.

La saludable barreja d'ingredients converteixen al tahín en un aliment a tenir en compte a l'hora d'elaborar tot tipus de plats cardiosaludables. Les llavors de sèsam són molt riques en àcids grassos insaturats que, unides al component antioxidant sesamol, expliquen les seves virtuts nutricionals.

Ingredients

Sèsam o ajonjolí lleugerament torrat

Aigua o oli de sèsam (opcional)

Sal marina

Preparació
1.

En primer lloc, torrarem a foc molt lent les llavors de sèsam fins notar com desprenen un agradable aroma. Anar remenant vigilant que no es cremin. La part més delicada és moldre-ho. S'ha de moldre durant varies hores... i s'acabarà convertint en un puré o una pasta. La gent que ho fa a casa utilitza un molinet de café elèctric, però li han d'anar afegint aigua o oli de sèsam de tant en tant fins obtenir la textura desitjada. Al final li afegirem la sal per a potenciar el sabor.

2.

La sal també ajudarà a digerir les substàncies més greixoses o olioses. I ja tindrem llest el nostre tahín.

3.

Aquí teniu un exemple d'ús de tahín.... com són els falafel.

4.

... o el famós hummus.