La paraula “teriyaki” és una composició de dues paraules, d'una banda, “teri”, que fa referència a la lluentor que aporta la salsa, i “yaki” que es refereix al rostit com a mètode de cocció. La salsa utilitzada per a teriyaki és generalment dolça, encara que també pot ser picant. Rostir la carn primer i després abocar la salsa o usar salsa dolça com a adob són altres mètodes no tradicionals de cuinar amb teriyaki. La salsa teriyaki a vegades es posa en aletes de pollastre o s'usa com a salsa per a mullar. Avui ensenyaré com fer-la a casa. Som-hi!
- 80 ml de salsa de soja
- 35 ml d'aigua
- 1 cullerada de gingebre en pols
- 2 cullerades de sucre moreno
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- 1 cullerada d'all en pols
- 1 raig de sake (opcional)
- 25 ml de vinagre d'arròs
Prepara tots els ingredients.
Barreja la farina amb l'aigua fins que quedi ben dissolta.
En una paella, posa l'all a escalfar.
Afegeix el gingebre en pols.
També el sucre moreno.
I ho deixes torrar uns instants.
Ara, afegeix el vinagre, i si tens sake també.
Farà una certa reacció. Barreja-ho bé.
Seguidament, tira-hi la soja.
I deixa que arrenqui el bull.
Ara incorpora la farina amb l'aigua.
I remena-ho fins que agafi textura de salsa.
Quan notis que se separa i té un cert cos, ja pots apagar el foc.
Si vols, pots colar-la, però jo et recomano no fer-ho per a no perdre intensitat de sabor.
I ja la pots utilitzar. Bon profit!