Eiiiiiiiiiiii...quantes vegades heu menjat préssec amb vi i sucre quan éreu petits, eh? A casa nostra moltes. Era d'aquelles postres típicament d'estiu...que tant ens agradaven, com la magrana amb vi i sucre també. Tot i que la nostra mare feia algún gest amb al cap com dient "no et passis amb el vi".

Clar, al cap i a la fi, no deixàvem de ser nens bebent vi. I quin bé ens ha fet aquest vinet, eh?  La veritat és que no és una recepta que es troba massa en els restaurants d'avui en dia, a no ser que sigui alguna masia catalana molt molt tradicional. Una antològica recepta que mereix tot el respecte per part de les generacions passades, presents i futures. 

Haureu d'esperar un mínim de 24 hores per a poder tastar aquest plat, però jo us recomano esperar de 3 a 4 díes. L'haureu de remenar dos cops al dia per anar bé. Som-hi.

Ingredients

4 préssecs 

1/2 litre de vi negre

100gr. sucre

 

Variants:

Podeu afegir una rama de canyella

Podeu escalfar-ho una estona al foc

Preparació
1.
pressec vi sucre pas1

Obviament, partirem d'un bon producte: Préssec de Vinya.

2.
pressec vi sucre pas2

Per la olor... de seguida se sap si són de Vinya, a que si?

3.
pressec vi sucre pas3

Gastaré aquest vi... que tenia per casa. Contràriament al que pugueu pensar... contra més baratet i mediocre sigui el vi... millor queda el préssec... i contra més bo i intens sigui el sabor... pitjor queda el préssec. Almenys, aquesta ha estat la meva experiència.

4.
pressec vi sucre pas4

Obrim el vinet.

5.
pressec vi sucre pas5

Hi posem el sucre. Jo ho faig a ull, però us he posat una aproximació de 100gr. per 4 préssecs.

6.
pressec vi sucre pas6

Seguidament incorporem el vi.

7.
pressec vi sucre pas7

Remeneu-lo tot bé durant una estona, per dissoldre el sucre.

8.
pressec vi sucre pas8

Ja fa olor, eh?

9.
pressec vi sucre pas9

Aquesta és d'aquelles imatges entranyables... no sé com dir-ho. Em recorda a quan era petit.

10.
pressec vi sucre pas10

Genial, ja ho tenim.

11.
pressec vi sucre pas11

Ara només li falta reposar un mínim de 24 hores, encara que a partir del tercer és quan està més bo. Remeneu-lo un parell de cops cada dia.

12.
pressec vi sucre pas12

Passats tres díes... això ja fa un altre pinta.

13.
pressec vi sucre pas13

El préssec ha xuclat el vi i el sucre.

14.
pressec vi sucre pas14

I ja el podem servir... ben fresquet... dolç i aromàtic. Unes postres tradicionals formidables, que no poden desaparèixer mai.

15.
pressec vi sucre pas15

Bon Profit!