Eiiiiiiiiiiii...quantes vegades heu menjat préssec amb vi i sucre quan éreu petits, eh? A casa nostra moltes. Era d'aquelles postres típicament d'estiu...que tant ens agradaven, com la magrana amb vi i sucre també. Tot i que la nostra mare feia algún gest amb al cap com dient "no et passis amb el vi".

Clar, al cap i a la fi, no deixàvem de ser nens bebent vi. I quin bé ens ha fet aquest vinet, eh?  La veritat és que no és una recepta que es troba massa en els restaurants d'avui en dia, a no ser que sigui alguna masia catalana molt molt tradicional. Una antològica recepta que mereix tot el respecte per part de les generacions passades, presents i futures. 

Haureu d'esperar un mínim de 24 hores per a poder tastar aquest plat, però jo us recomano esperar de 3 a 4 díes. L'haureu de remenar dos cops al dia per anar bé. Som-hi.

Ingredients

4 préssecs 

1/2 litre de vi negre

100gr. sucre

 

Variants:

Podeu afegir una rama de canyella

Podeu escalfar-ho una estona al foc

Preparació
1.

Obviament, partirem d'un bon producte: Préssec de Vinya.

2.

Per la olor... de seguida se sap si són de Vinya, a que si?

3.

Gastaré aquest vi... que tenia per casa. Contràriament al que pugueu pensar... contra més baratet i mediocre sigui el vi... millor queda el préssec... i contra més bo i intens sigui el sabor... pitjor queda el préssec. Almenys, aquesta ha estat la meva experiència.

4.

Obrim el vinet.

5.

Hi posem el sucre. Jo ho faig a ull, però us he posat una aproximació de 100gr. per 4 préssecs.

6.

Seguidament incorporem el vi.

7.

Remeneu-lo tot bé durant una estona, per dissoldre el sucre.

8.

Ja fa olor, eh?

9.

Aquesta és d'aquelles imatges entranyables... no sé com dir-ho. Em recorda a quan era petit.

10.

Genial, ja ho tenim.

11.

Ara només li falta reposar un mínim de 24 hores, encara que a partir del tercer és quan està més bo. Remeneu-lo un parell de cops cada dia.

12.

Passats tres díes... això ja fa un altre pinta.

13.

El préssec ha xuclat el vi i el sucre.

14.

I ja el podem servir... ben fresquet... dolç i aromàtic. Unes postres tradicionals formidables, que no poden desaparèixer mai.

15.

Bon Profit!