No fa gaire vam fer una "Mousse de praliné". Doncs bé, aquesta és una variant d'aquella recepta. La "gianduja" no és res més que barrejar cobertura de xocolata amb praliné d'avellana, i obtindreu un sabor (per dir-ho d'una manera) similar a la "Nutella", salvant les distàncies, clar. Amb la "gianduja" s'acostumen a farcir molts bombons... alguna cosa similar porten els "Happy Hippo" de la casa Kinder.

Avui us porto unes altres postres d'aquelles que es fan en pocs minuts... que no costen gens de fer i que donen molt bon resultat. Com amb totes les mousses... heu de tenir en compte que treballem amb ou cru i, per tant, s'ha de vigilar les fonts de calor i reservar-ho de seguida a la nevera. No convé conservar-ho més de 24 hores, és a dir, que és qüestió de fer-ho i menjar-s'ho. Com és obvi, la decoració final la podeu fer al vostre gust.

Ingredients

4 ous  

60gr. sucre

200gr. cobertura de xocolata negre  

50gr. praliné  

boletes de xocolata per decorar (les podeu comprar en qualsevol botiga de xuxes)

Preparació
1.
mousse gianduja pas1

Utilitzaré aquestes "gotes" de cobertura de xocolata negre, concretament de "Simon Coll". Ho pesem i ho posem a desfer al bany maria.

2.
mousse gianduja pas2

Mentre, dividim les clares dels rovells dels 4 ous. Volem muntar les clares per una banda i oxigenar una mica els rovells amb el sucre per un altre.

3.
mousse gianduja pas3

En un altre bol posem els rovells.

4.

Posem la varilla i les clares a muntar... a la màxima velocitat. Ho podeu fer a mà també, jo utilitzo una "KitchenAid Pro".

 

5.
mousse gianduja pas6

Barregem el sucre amb els rovells.

6.
mousse gianduja pas7

Amb una varilla ho barregem bé i procurem oxigenar els rovells...com el que fa una truita. Ho reservem.

7.
mousse gianduja pas8

Anem a pel praliné. Ja us vaig explicar que a casa mai aconseguirem aquesta textura i, per tant, jo sóc més partidari de comprar-ho fet.

8.
mousse gianduja pas9

Veieu?

9.
mousse gianduja pas10

Barregem el praliné amb la cobertura de xocolata ja desfeta.

10.
mousse gianduja pas11

 Les clares ja gairebé són muntades.

11.
mousse gianduja pas12

Quines colors i quines textures, eh?... és apassionant.

12.
mousse gianduja pas13

Ara, a aquesta barreja li anem afegint els rovells amb el sucre... poc a poc, que vagi cuallant.

13.
mousse gianduja pas14

Finalment ho barregem tot amb les clares muntades.

14.
mousse gianduja pas15

Siiiii ja ho sé, la varilla no s'ha d'utilitzar per barrejar-ho. És millor la mà ben neta o una pala. No heu de remenar-ho... i així evitareu que s'abaixi massa la clara muntada.

15.
mousse gianduja pas16

Al final ho he fet amb la mà. Ja la tenim apunt.

16.
mousse gianduja pas17

Anirem omplint els recipients finals.

17.
mousse gianduja pas18

Aquestes casoletes individuals són força adients, però podeu utilitzar gots baixos.

18.
mousse gianduja pas19

Perfecte. Ara les heu de reservar a la nevera almenys durant dues hores, per que cualli.

19.
mousse gianduja pas20

A l'hora de servir-les... les podeu decorar.

20.
mousse gianduja pas21

No cal dir res d'aquesta decoració, val?...

21.
mousse gianduja pas22

... si, ja ho sé, no estava gaire inspirat. M'hagués agradat donar-li volum... amb unes figures de xocolata altes... però no tenia temps, nanos.

22.
mousse gianduja pas23

En fi, estava molt bona de gust, que és el que compte.

23.
mousse gianduja pas24

Bon Profit!