La maionesa casolana és ben fàcil de fer. Només heu de tenir en compte que treballeu amb ou cru. Això condicionarà el plat. No recomano que el guardeu més de dos dies (i sempre a la nevera, clar). Per tant, alhora de fer un plat amb maionesa casolana s'ha de tenir en compte aquest aspecte. Si voleu fer un plat i guardar per menjar entre setmana, millor que utilitzeu la maionesa de pot. Si és per un consum ocasional i, com a molt, al dia següent, us recomano la feu vosaltres, que sempre quedarà més bona. És molt fàcil de fer.

Ingredients

1 ou sencer

el doble de volum de l'ou en oli de girasol, és a dir, una part que sigui l'ou i dues parts d'oli

una mica de sal

unes gotes de llimona (opcional)

 

Variants:

- S'hi pot afegir una cullerada de mostassa groga

- S'hi pot afegir ceba ben trinxada

Preparació
1.
maionesa casolana pas1

Hi ha molta gent que té problemes amb l'allioli i la maionesa fets amb mini-pimer. Si seguiu les meves instruccions... no se us tallarà mai, almenys a mi no se'm talla.

2.
maionesa casolana pas2

En un bol pel turmix (ben net i ben sec) abocarem un ou sencer.

3.
maionesa casolana pas3

Que sigui ben fresc i si el podeu treure de la nevera una estona abans, millor. Lo seu és que oli i ou tinguin la mateixa temperatura.

4.
maionesa casolana pas4

Ara incorporem oli de girasol...

5.
maionesa casolana pas5

... tant com volum de maionesa en general necessitem.

6.
maionesa casolana pas6

Tireu un polsim de sal.

7.
maionesa casolana pas7

Unes gotes de llimona (no sé, 8 o 10).

8.
maionesa casolana pas8

I ara, amb compte, introduïu el mini-pimer fins que toqui fons. Sense aixecar-lo ni moure'l, poseu-lo directament en la marxa més potent. Si té turbo millor. Aguanteu-lo així uns 10 segons i llavors inclineu lleument el turmix per què l'oli de sobre pugui baixar i lligar-se amb la barreja del cul que ja està lligada. Als 10 segons aproximadament, ja no podreu observar llacunes d'oli, només heu d'aixecar lentament el turmix, però no el pareu, així durant el recorregut d'abandonar la maionesa o allioli anirà lligant les capes superiors. Un cop ja no tingui contacte amb la maionesa el podeu parar. Ho remeneu lleument amb una cullera i ja està. Si el voleu treballar massa temps... la cagareu, de veritat, i si s'escalfa massa la barreja també.

9.
maionesa casolana pas9

Llestos. Té la textura perfecte.

10.
maionesa casolana pas10

Aquí teniu una maionesa casolana que podeu aromatitzar amb el que vulgueu (mostassa, pebre negre, vinagre, etc...).

11.
maionesa casolana pas11

Bon Profit!