De sempre, a casa meva, que s'han menjat les guatlles escabetxades... amb la seva vinagreta. Molt bones, les recomano a tothom. Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada... si no més. Aquesta forma de fer les guatlles... és estupenda. Molt saborosa. Proveu-la i en parlem.

Ingredients

4 guatlles

100gr. pernil a daus

6 cebes petites

4 salsitxes de porc

2 cullerades d'oli d'oliva

1 cullerada de puré de tomàquet

1 copa de vi blanc

farigola esmicolada

canyella en pols

pebre negre en pols

sal

 

Variants:

- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida

- Hi podeu posar una rameta de romaní

Preparació
1.
guatlles estofades pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
guatlles estofades pas2

Tallem les cebes a trossos grans.

3.
guatlles estofades pas3

Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix... i incorporem la ceba.

4.
guatlles estofades pas4

De seguida hi posarem la canyella...

5.
guatlles estofades pas5

... molt bé.

6.
guatlles estofades pas6

També el pebre negre...

7.
guatlles estofades pas7

... molt bé.

8.
guatlles estofades pas9

Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus... si és de gla, molt millor.

9.
guatlles estofades pas10

També les salsitxes a trossos... o també les podeu deixar senceres.

10.
guatlles estofades pas11

Ara... una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.

11.

A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera... així com un altre de romaní.

12.
guatlles estofades pas13

És una pasta força intensa...

13.
guatlles estofades pas14

... en posem un parell de culleradetes....

14.
guatlles estofades pas15

... i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que hem netejat.

15.
guatlles estofades pas16

Un polsim de sal.

16.
guatlles estofades pas17

... i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar... que és força aromàtic.

17.
guatlles estofades pas18

Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si és aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.

18.
guatlles estofades pas19

I ho tapem. Com veureu, hem posat tots els ingredients gairebé en fred.

19.
guatlles estofades pas20

Ara només cal deixar-ho coure una horeta.

20.
guatlles estofades pas21

De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.

21.
guatlles estofades pas22

A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.

22.
guatlles estofades pas23

Passada l'hora... ja tindreu la carn cuita.

23.
guatlles estofades pas24

Parem el foc i ho deixem reposar. Si són unes horetes molt millor.

24.
guatlles estofades pas25

Quina flaire!... ja podem emplatar.

25.
guatlles estofades pas26

I aquí teniu les guatlles estofades.

26.
guatlles estofades pas27

Els trossets de salsitxa i pernil estan de vici.

27.
guatlles estofades pas28

... i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans... què?

28.
guatlles estofades pas29

Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.

29.
guatlles estofades pas30

Bon Profit!