Aquesta recepta és tota una crida en defensa de les galeres. Les galeres són extraordinàries i molt saboroses. Es troba regularment als mercats  i es comercialitza fresc. La galera als Països Catalans se sol consumir fresca, i la seva temporada és al febrer. Aporta un gust important als arrossos i guisats de peix. Quan la femella és ouada, el seu consum a la plantxa és "extraordinari". Els que els agrada xuclar els crustacis ho han de fer en el sentit que va del cap vers a la cua, per a no punxar-se amb les múltiples petites espines que cobreixen la closca fina de la galera.

Però amb la galera passa alguna cosa rara. No sé per què tenen aquesta pobra acollida entre la gent... que sembla que només es poder tirar dins l'olla per fer brou, però jo les considero un autèntic "manjar". Estan a l'alçada d'uns bons escamarlans o d'unes gambes vermelles. Si trobeu galeres ben fresques i vives, no dubteu en fer-les a la planxa, sense res més que un polsim de sal i unes gotetes d'oli d'oliva. A més, són molt barates. Són un bon entrant per qualsevol menú. Cap misteri de recepta.

Ingredients

6-8 galeres 

oli d'oliva

sal (gruixuda o normal)

Preparació
1.
galeres planxa pas1

Renteu bé les galeres.

2.
galeres planxa pas3

Si estan vives, aneu amb compte.

3.
galeres planxa pas4

Ara, en una paella ben calenta amb un raig d'oli (poquet), les farem a la planxa.

4.
galeres planxa pas5

Podeu tirar un raig d'oli per sobre també.

5.
galeres planxa pas6

I les saleu al gust ara... o un cop fetes amb sal gruixuda.

6.
galeres planxa pas7

Quina oloreta que surt!

7.
galeres planxa pas8

Excel·lent.

8.
galeres planxa pas9

Realment, és un producte molt bo... però poc apreciat.

9.
galeres planxa pas10

Aquest torradet de la pell agafa un gustet únic.

10.
galeres planxa pas11

A mi magrada mossegar-les senceres i llepar-ne el contingut... amb pell i tot... és com més sabor tenen, però les podeu pelar amb facilitat també.

11.

Bon Profit!