Avui un plat espectacular! Amb producte de la terra, senzill de cuinar, i una autèntica garantia si voleu quedar bé amb els vostres convidats. Com sempre us dic, és preferible utilitzar poc producte fresc i de qualitat i massa producte mediocre: el gust del plat no tindrà res a veure. En el nostre receptari trobareu el pas a pas de com coure els Fesolets de Santa Pau, producte típic català (cuina volcànica), una veritable delicatessen de la qual ens podem sentir ben orgullosos.
A llepar-se els dits!
300 g de Fesolets de Santa Pau
8 gambes vermelles
un grapat de cloïsses grosses
400 g de calamar tallar a rodanxes
3 grans d'all tallats a làmines
2 fulles de llorer
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de concentrat de tomàquet
un raig de vi blanc
oli d'oliva verge extra
pebre negre
julivert fresc
sal
Variants:
- Podeu fer servir sípia
- Es pot fer amb llagostins, escamarlans, llagosta o llamàntol
![IMG 3611 IMG 3611](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/72/98/img-3611.jpeg)
El dia abans poseu els fesolets de Santa Pau a hidratar. Recordeu que al nostre receptari trobareu el pas a pas de la cocció.
![IMG 3616 IMG 3616](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/73/31/img-3616.jpeg)
L'endemà, descarteu l'aigua i renteu el fesolet.
![IMG 3622 IMG 3622](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/74/66/img-3622.jpeg)
Poseu-lo a coure a foc baix amb l'aigua justa i una mica de llorer.
![IMG 3645 IMG 3645](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/75/08/img-3645.jpeg)
Quan estigui cuit el reserveu.
![IMG 3631 IMG 3631](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/75/50/img-3631.jpeg)
Poseu les cloïsses en aigua i sal, per purgar-les de sorra.
![IMG 3627 IMG 3627](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/75/92/img-3627.jpeg)
Renteu les gambes.
![IMG 3643 IMG 3643](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/76/67/img-3643.jpeg)
Netegeu, renteu els calamars i talleu-los a rodanxes grosses.
![IMG 3655 IMG 3655](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/77/27/img-3655.jpeg)
En una paella amb oli d'oliva, daureu els alls laminats i seguidament marqueu les gambes per les dues bandes.
![IMG 3662 IMG 3662](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/78/11/img-3662.jpeg)
Reserveu-les.
![IMG 3658 IMG 3658](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/78/32/img-3658.jpeg)
En el mateix oli, daureu el calamar.
![IMG 3666 IMG 3666](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/78/86/img-3666.jpeg)
Quan hagi deixat anar tota l'aigua, poseu-hi una cullerada de pebre vermell.
![IMG 3672 IMG 3672](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/79/28/img-3672.jpeg)
Poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet.
![IMG 3680 IMG 3680](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/79/79/img-3680.jpeg)
Un cop estigui tot integrat, tireu un raig de vi blanc a la paella i deixeu-ho reduir.
![IMG 3685 IMG 3685](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/80/18/img-3685.jpeg)
Saleu-ho una mica i deixeu-ho reduir tot el líquid, fins que gairebé comenci a enganxar-se.
![IMG 3693 IMG 3693](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/80/63/img-3693.jpeg)
En aquest punt, renteu les cloïsses i afegiu-les.
![IMG 3698 IMG 3698](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/80/84/img-3698.jpeg)
Tapeu la paella per obligar les cloïsses que s'obrin amb el vapor.
![IMG 3704 IMG 3704](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/81/38/img-3704.jpeg)
A continuació, afegiu-hi les gambes reservades i escalfeu-ho tot plegat.
![IMG 3708 IMG 3708](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/81/77/img-3708.jpeg)
Finalment, ja podeu incorporar els fesolets, saleu-ho si cal i remeneu-ho tot amb compte.
![IMG 3715 IMG 3715](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/82/37/img-3715.jpeg)
Un polsim de julivert fresc per sobre si us agrada. Deixeu reposar el plat 10 minuts abans de servir-lo.
![IMG 3717 IMG 3717](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/82/97/img-3717.jpeg)
I ja ho tenim!
![IMG 3733 IMG 3733](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/87/85/07/img-3733.jpeg)
Bon profit!