Avui un plat espectacular! Amb producte de la terra, senzill de cuinar, i una autèntica garantia si voleu quedar bé amb els vostres convidats. Com sempre us dic, és preferible utilitzar poc producte fresc i de qualitat i massa producte mediocre: el gust del plat no tindrà res a veure. En el nostre receptari trobareu el pas a pas de com coure els Fesolets de Santa Pau, producte típic català (cuina volcànica), una veritable delicatessen de la qual ens podem sentir ben orgullosos. 

A llepar-se els dits!

Ingredients

300 g de Fesolets de Santa Pau

8 gambes vermelles

un grapat de cloïsses grosses

400 g de calamar tallar a rodanxes

3 grans d'all tallats a làmines

2 fulles de llorer

1 cullerada de pebre vermell dolç

1 cullerada de concentrat de tomàquet

un raig de vi blanc

oli d'oliva verge extra

pebre negre

julivert fresc

sal

Variants:

- Podeu fer servir sípia

- Es pot fer amb llagostins, escamarlans, llagosta o llamàntol

Preparació
1.
IMG 3611

El dia abans poseu els fesolets de Santa Pau a hidratar. Recordeu que al nostre receptari trobareu el pas a pas de la cocció.

2.
IMG 3616

L'endemà, descarteu l'aigua i renteu el fesolet.

3.
IMG 3622

Poseu-lo a coure a foc baix amb l'aigua justa i una mica de llorer.

4.
IMG 3645

Quan estigui cuit el reserveu.

5.
IMG 3631

Poseu les cloïsses en aigua i sal, per purgar-les de sorra.

6.
IMG 3627

Renteu les gambes.

7.
IMG 3643

Netegeu, renteu els calamars i talleu-los a rodanxes grosses.

8.
IMG 3655

En una paella amb oli d'oliva, daureu els alls laminats i seguidament marqueu les gambes per les dues bandes.

9.
IMG 3662

Reserveu-les.

10.
IMG 3658

En el mateix oli, daureu el calamar.

11.
IMG 3666

Quan hagi deixat anar tota l'aigua, poseu-hi una cullerada de pebre vermell.

12.
IMG 3672

Poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet.

13.
IMG 3680

Un cop estigui tot integrat, tireu un raig de vi blanc a la paella i deixeu-ho reduir. 

14.
IMG 3685

Saleu-ho una mica i deixeu-ho reduir tot el líquid, fins que gairebé comenci a enganxar-se.

15.
IMG 3693

En aquest punt, renteu les cloïsses i afegiu-les.

16.
IMG 3698

Tapeu la paella per obligar les cloïsses que s'obrin amb el vapor.

17.
IMG 3704

A continuació, afegiu-hi les gambes reservades i escalfeu-ho tot plegat.

18.
IMG 3708

Finalment, ja podeu incorporar els fesolets, saleu-ho si cal i remeneu-ho tot amb compte.

19.
IMG 3715

Un polsim de julivert fresc per sobre si us agrada. Deixeu reposar el plat 10 minuts abans de servir-lo.

20.
IMG 3717

I ja ho tenim!

21.
IMG 3733

Bon profit!