Hola, gourmeters!

Avui us portem una recepta fàcil, fàcil! Per fer castanyes a casa sense fums ni focs. No us amoïneu que les castanyes no queden salades, ni de bon tros, però la sal ajuda a repartir la calor i la castanya es fa de seguida. En 20-25 minuts les tindreu fetes. I no us espanteu si sentiu esclatar la sal de tant en tant, és normal.

Queden superbones!

Ingredients

un grapat de castanyes

sal gruixuda

aigua

Preparació
1.
IMG 3057

Podeu trobar castanyes de diferents orígens (Màlaga, Lleida, Portugal, Galícia, etc) però només cal que estiguin en bones condicions i siguin bones de sabor. Això també dependrà de com ha anat la temporada de castanyes a cada zona.

2.
IMG 3110

Renteu-les amb aigua.

3.
IMG 3061

Feu un tall horitzontal a la castanya però sense acabar de tallar-la.

4.
IMG 3064

Així.

5.
IMG 3068

Quan tingueu totes les castanyes tallades, poseu una capa generosa de sal gruixuda en una paella i lo poseu a escalfar a foc mig.

6.
IMG 3071

Assegureu-vos que quedi una superfície plana.

7.
IMG 3085

Col·loqueu les castanyes procurant que no es toquin entre elles per garantir una millor cocció.

8.
IMG 3099

I finalment, tapeu-les. 

9.
IMG 3100

Depenent de la mida de castanya hauran d'estar entre 20 minuts si son petites fins a 30 minuts si son més grosses. Hi ha qui deixa una castanya sense tallar i quan esclata es considera que ja están cuites.

10.
IMG 3108

Un cop fetes vigileu que cremen molt, ansiosos!

11.
IMG 3117

S'haurien de poder pelar amb facilitat i queden molt bones! Bon profit!