Esteu ja cansats dels típics canelons tradicionals de Nadal fets amb rostit de pollastre? Doncs molt malament! No us podeu cansar mai dels canelons tradicionals! Bé, en qualsevol cas, de tant en tant està bé innovar a la cuina, i us puc assegurar que amb aquesta recepta triomfareu segur. Un plat de festa espectacular que podeu cuinar amb antelació i mantenir-lo congelat durant força dies. Com sempre us recomano, val més utilitzar poca quantitat de producte de qualitat que molta quantitat de producte de baixa qualitat. Per tant, salmó fresc i gamba vermella.

Amb aquestes quantitats us sortiran uns 18-20 canelons. En el nostre receptari trobareu la recepta pas a pas de la salsa beixamel. Som-hi!

Ingredients

2 talls de filet de salmó fresc (400 g aprox.) sense pell ni espines

15 gambes vermelles

1 caixa de pasta de canelons

1 ceba trinxada

oli d'oliva

pebre negre

sal

1 copa de brandi

un grapat de pinyons

espinacs frescos

cibulet per decorar

Per fer la salsa beixamel:

pells i caps de les gambes

un tros de mantega

una cullerada gran de farina

nou moscada

sal

750 ml llet

Variants:

- Podeu fer servir altres tipus de peix (rap, lluç) i s'hi pot posar llamàntol

Preparació
1.
IMG 7757

Prepareu els ingredients.

2.
IMG 7760

Peleu les gambes.

3.
IMG 7761

I reserveu caps i pells.

4.
IMG 7765

Poseu un tros de mantega a escalfar.

5.
IMG 7770

Tireu caps i pells de gambes amb una mica de sal, i ho daureu.

6.
IMG 7775

Amb la cullera, estrenyeu bé els cap de gamba per extraure-re el suc. Afegiu-hi el brandi.

7.
IMG 7778

Deixeu evaporar l'alcohol uns 5-7 minuts.

8.
IMG 7783

Ara, afegiu-hi uns 250 ml d'aigua.

9.
IMG 7800

Ho deixeu bullir uns 10 minuts màxim i ho reserveu. Recordeu anar aixafant els caps de les gambes.

10.
IMG 7772

Ara, en una paella, poseu un raig d'oli d'oliva i poseu-hi la ceba trinxada.

11.
IMG 7777

Deixeu que la ceba agafi color, amb un polsim de sal.

12.
IMG 7785

Un cop la ceba estigui daurada, feu un lloc al mig i poseu-hi un grapat de pinyons. El daureu lleugerament, però compte que es cremen amb facilitat. És qüestió de pocs segons.

13.
IMG 7792

Seguidament, ja podeu abocar el salmó tallat a daus i les gambes. Ho salpebreu tot.

14.
IMG 7796

Al mateix temps, hi podeu un bon grapat de fulles d'espinac.

15.
IMG 7798

En menys de cinc minuts ho tindreu tot cuit. Rectifiqueu de sal i ho reserveu. Podeu aprofitar per trossejar-ho tot amb unes tisores.

16.
IMG 7805

En una altra paella, desfeu un bon tros de mantega i tireu-hi la farina, per fer la beixamel. Deixeu coure la farina.

17.
IMG 7807

Llavors afegiu la llet a poc a poc, fins a tenir-la tota incorporada, sense acabar-la de fer. Un polsim de sal i de pebre.

18.
IMG 7809

Ara, coleu tot el suc dels caps de gamba i l'afegiu dins la beixamel.

19.
IMG 7816

Aixafeu bé els caps de gamba, ja que és on està tota l'essència.

20.
IMG 7820

Ara ho remeneu a poc a poc durant uns 12-15 minuts a foc mitjà per acabar de fer la beixamel.

21.
IMG 7824

Si us agrada, hi podeu posar un polsim de nou moscat.

22.
IMG 7829

Quan tingueu la textura de beixamel, rectifiqueu de sal i apagueu el foc.

23.
IMG 7839

Poseu un parell de cullerots d'aquesta beixamel a la barreja de peix.

24.
IMG 7844

I ho remeneu, això farà que el farciment sigui molt més amorós i agradable en boca. I ara si, ho deixeu refredar bé. Per farcir els canelons cal que el farciment no estigui calent. Si voleu podeu triturar el farciment. A mi m'agraden amb trossos grans.

25.
IMG 7849

Prepareu la pasta dels canelons seguint les instruccions del fabricant. Aneu posant les plaques sobre un drap net i humit.

26.
IMG 7853

Aneu farcint els canelons amb paciència. Que us ajudin els vostres fills.

27.
IMG 7854

I els aneu col·locant a la safata de forn directament.

28.
IMG 7866

Perfecte!

29.
IMG 7858

Segurament la beixamel se us haurà solidificat massa en refredar-se. És tan fàcil com encendre el foc de nou i afegir-hi un raig de llet. Ho remeneu i de seguida la tindreu perfecte de nou.

30.
IMG 7867

Com veieu, a mi m'han sortit uns 20 canelons que he repartit en tres safates per a dues persones.

31.
IMG 7872

I el més gustós de tota la recepta: cobrir els canelons amb la beixamel. Sempre és un plaer fer-ho, oi?

32.
IMG 7876

Que quedin ben coberts. Els canelons han de portar molta beixamel.

33.
IMG 7896

Per últim, només us caldrà gratinar-los al forn amb formatge i mantega.

34.
IMG 7907

Fins que tinguin aquesta pinta.

35.
IMG 7920

I ara, a gaudir d'un plat de luxe, amb una mica de cibulet per sobre (per a diferenciar-los dels de carn) i un polsim de pebre vermell.

36.
IMG 7926

Bon profit!