Aquesta setmana, us porto directament desde 'El crustáceo crujiente' la autèntica recepta de la "Burguer Cangreburguer", la "Krabyy Patty" de Bob Esponja! Avui, he de reconèixer que el Bob Esponja marcarà una època, igual que ho han fet, per exemple, els Simpson

Bé, és la meva recepta però n'hi ha moltes per internet. Això si, us puc garantir que està molt molt i molta bona. Però és clar, l'heu de fer amb cranc reial... que no és precisament barat.  En qualsevol cas, ningú no acaba de tenir clar quin és l'ingredient "secret" que han de portar aquestes hamburgueses, però lluny d'especulacions... aquestes són espectacularment bones.

Ingredients

300 gr cranc reial de Kamchatka

300 gr rap fresc

1 ou  

salsa sukiyaki

panets per hamburgueses amb sèsam

formatge Cheddar

fulles d'enciam  

tomàquet  

1 ceba dolça  

2 tomàquets madurs

cogombre en vinagre  

ketchup Heinz  

mostassa Heinz (estil anglès)

Preparació
1.
burguer cangreburguer pas1

Obrim la nostra bossa de cranc reial... i posem tota la carn dins un bol...

2.
3.
burguer cangreburguer pas3

Si us fixeu, el cranc està encara sencer... i ja es veu que tenen molta carn dins les potes. De fet, només he vist tres potes dins el paquet.

4.
burguer cangreburguer pas4

i això vol dir que només és la meitat d'un cranc.

5.
burguer cangreburguer pas5

Per un altre banda, rentem el nostre llom de rap sense espines.

6.
burguer cangreburguer pas6

El tallarem a daus... i el posem dins la trituradora.

7.
burguer cangreburguer pas7

Amb el cranc farem el mateix...

8.
burguer cangreburguer pas8

... el tallem a trossets i el posem dins la picadora...

9.
burguer cangreburguer pas9

... però esteu atents. Us podeu trobar trossets de closca de cranc entre la carn... i per tant, l'heu de treure. Per això us recomano "palpar" bé tota la carn del cranc.

10.
burguer cangreburguer pas10

Això són tots els trossets de closca que he tret. Si ho penseu una mica, és normal trobar-s'ho.

11.
burguer cangreburguer pas11

Ara, afegirem un ou a la picadora...

12.
13.
burguer cangreburguer pas13

Ho piquem tot plegat fins obtenir una massa que es pugui treballar però que conservi trossets d'una mida considerable... no heu de fer una pasta, vaja.

14.
burguer cangreburguer pas14

Agafeu un paper de film... i un marcador rodó.

15.
burguer cangreburguer pas15

Ara, col·loqueu la carn trituradora dins el tallador... i apreteu-la amb la cullera (sobretot els laterals)... intentant fer una hamburguesa més o menys compacta.

16.
burguer cangreburguer pas16

Retireu el tallador i us quedarà una rodona perfecta.

17.
burguer cangreburguer pas17

Acabeu d'embolicar-la amb el paper de film i col·loqueu-la en una safata per congelar.

18.
burguer cangreburguer pas18

Si voleu, abans d'embolicar-la, li podeu posar una mica més de sal i pebre negre.

19.
burguer cangreburguer pas19

Aneu fent el mateix procés fins acabar tota la carn de la picadora...

20.
burguer cangreburguer pas20
21.
burguer cangreburguer pas21

Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients que portarà la nostra hamburguesa, com la ceba dolça, els cogombrins, el tomàquet i l'enciam.

22.
burguer cangreburguer pas22

Passada una hora aproximadament, ja podrem fer les nostres hamburgueses...

23.
burguer cangreburguer pas23

... poseu-li més pebre si us agrada...

24.
burguer cangreburguer pas24

... i en una paella ben calenta... feu les hamburgueses.

25.
burguer cangreburguer pas25

He utilitzat la salsa sukiyaki... que li va molt bé al peix.

26.
burguer cangreburguer pas26

Feu-les bé per les dues bandes. Penseu que el cranc ja està cuit... i que només s'ha de coure el rap.

27.
burguer cangreburguer pas27

Queden maques, eh?

28.
burguer cangreburguer pas28

Abans de treure-les... li posarem una llesca de formatge Cheddar per sobre... fins que es fongui una mica.

29.
burguer cangreburguer pas29

Ja podem muntar les hamburgueses. Primer l'hamburguesa de peix amb el formatge...

30.
burguer cangreburguer pas30

... seguidament, un tros d'enciam fresc i net...

31.
burguer cangreburguer pas31

... una mica de ceba dolça...

32.
burguer cangreburguer pas32

... un parell de talls de tomàquet madur...

33.
burguer cangreburguer pas33

... uns cogombres en vinagre...

34.
burguer cangreburguer pas34

... tallats a quarts... però a lo llarg....

35.
burguer cangreburguer pas35

... i finalment un bona quantitat de mostassa Heinz (estil anglès)....

36.
burguer cangreburguer pas36

... i la mateixa quantitat de quetchup Heinz.

37.
burguer cangreburguer pas37

Ja tenim les quatre preparades.

38.
burguer cangreburguer pas38

Les podem servir...

39.
burguer cangreburguer pas39

... fa bona pinta, oi?... aquí teniu la Burguer Cangreburguer!

40.
burguer cangreburguer pas40

Què bones estan!

41.
burguer cangreburguer pas41

Us aconsello molt probarles....

42.
burguer cangreburguer pas42

... són les millors hamburgueses de peix que he provat mai.

43.
burguer cangreburguer pas43

Fuasss... sense paraules...

44.
burguer cangreburguer pas44

Bon profit!