"El formatge més identificatiu de pasta tova d'Itàlia", així defineix el formatger Eugeni Celery aquesta peça de vaca de la Llombardia: el Taleggio. L'expert de la Formatgeria Eugene explica que aquesta delícia, de sabor afruitat, convida a maridar amb plats típics del Mediterrani: com la polenta, o inclús amb un risotto amb peres. A continuació, t'explica totes les curiositats i detalls d'un producte molt útil i versàtil a la nostra cuina i molt deliciós. Fes play al vídeo i deixa't desfer per aquest sabor excepcional!


Formatge Taleggio: una gran història de sabors

El formatge Taleggio és un formatge italià amb una llarga història i una gran varietat de sabors i textures. Aquest formatge suau i cremós es produeix principalment a la regió de Llombardia, al nord d'Itàlia, i ha guanyat popularitat a tot el món gràcies al seu sabor únic i versatilitat a la cuina. Conegut per la seva textura suau i untuosa, el formatge Taleggio és perfecte per afegir a taules de formatges o per fondre en una varietat de receptes. En aquest article, explorem més a fons les característiques, la història i l'ús culinari del formatge Taleggio.

És un formatge amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) a la Unió Europea, cosa que significa que ha de complir certs requisits i característiques per ser considerat autèntic. El Taleggio té una textura humida, i una escorça naturalment florida que és comestible. Té un sabor dolç i mantegós amb un toc terrós i salat. És un formatge d'aroma intensa, amb una olor llenyosa. El Taleggio es produeix en forma de rodes planes i rodones, amb un diàmetre al voltant de 20 centímetres i un gruix de 5 a 7 centímetres. És un formatge que es madura durant un mínim de 40 dies i fins a 4 mesos, cosa que li dona una consistència cremosa i suau.

taleggio
El Taleggio té origen a la regió de Llombardia i compta amb l'etiqueta DOP

Conegut per la seva textura suau i untuosa, el formatge Taleggio és perfecte per afegir a taules de formatges o per fondre en una varietat de receptes. És d'aroma intensa, amb una olor llenyosa. Aquest formatge es madura durant un mínim de 40 dies i fins a 4 mesos

És un formatge molt fabulós i es pot fer servir en una varietat de plats. Es pot menjar només amb una llesca de pa cruixent, però també és excel·lent en amanides, sandvitxos, pizzes i plats de pasta. Fins i tot, es pot convertir en l'ingredient ideal per acompanyar un risotto. A més, es pot utilitzar com a ingredient en sopes i salses. El formatge Taleggio és un ingredient comú a la cuina italiana i ha guanyat popularitat a tot el món.